Wie zijn de 'gezichten' achter het UKON? Wil je meer weten over onze onderzoekers, Science Practitioners en bestuurders? Bekijk hier onze profielen.
Door bij het UKON te werken kan ik mij richten op kennisontwikkeling, maar ook op verspreiding van kennis door deze in onderwijs en opleiding te brengen en tools te ontwikkelen. Daarnaast werken mijn collega’s en ik aan implementatie van die tools. Deze praktische relevantie is voor mij als onderzoeker onmisbaar.
Werkgroep Wetenschappelijk onderzoek
Via het UKON is een nauwe verbinding tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk mogelijk. Vragen uit het veld kunnen direct worden vertaald naar wetenschappelijk onderzoek en resultaten uit dit onderzoek kunnen worden benut in diezelfde praktijk. Daarmee kunnen we als netwerk het verschil maken.
Werken bij het UKON is ontzettend inspirerend! Samenwerken met zoveel bevlogen onderzoekers en professionals op het kruispunt van wetenschap en praktijk, geeft iedere dag de mogelijkheid de wereld een beetje mooier te maken voor onze kwetsbare ouderen.
Werkgroepen: Onderzoek in de praktijk en Kennis delen en leren van elkaar
Mijn rol als netwerkcoördinator biedt de mogelijkheid om enthousiaste zorgprofessionals, kennis en creatieve ideeën met elkaar te verbinden om ons in te zetten voor een breed spectrum aan uitdagingen in de ouderenzorg en zo een blijvende positieve impact te hebben op het zorgproces.
Een brug slaan tussen de wetenschap en de praktijk is onmisbaar om de zorg te verbeteren. Beide kanten kunnen veel van elkaar leren om samen de beste zorg te leveren voor patiënten en hun naasten. Bij UKON krijg ik de kans om bij te dragen aan deze belangrijk vertaalslag waarbij ik verbinding kan leggen tussen uiteenlopende expertises.
Verbinding tussen onderzoek, praktijk en onderwijs is onmisbaar voor de ouderenzorg. In mijn rol als netwerkcoördinator draag ik graag bij om deze samenwerking te versterken.
Goede communicatie in de zorg is enorm belangrijk. Ik zie het als mijn uitdaging om wetenschappelijke kennis om te zetten naar begrijpbare en informatieve taal zodat het toegankelijk is voor iedereen. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg.
Heldere en doeltreffende communicatie vormt de sleutel tot vooruitgang, vooral in een veeleisend veld zoals de gezondheidszorg. Door mijn kennis over communicatie te combineren met de expertise van professionals in verschillende vakgebieden hoop ik een brug te slaan tussen complexe kennis en praktische toepassingen, en zo een positieve impact te hebben op de gezondheidszorg.
Samen met bevlogen collega’s en professionals ga ik de uitdaging aan om binnen het UKON een bijdrage te leveren aan de implementatie van de wetenschap naar de praktijk. Met mijn vaardigheden kom ik hierbij goed te pas!
Vanuit mijn rol als docent en als mantelzorger, ben ik intrinsiek gemotiveerd om bezig te zijn met de ouderenzorg.
Vanuit het onderwijs kwaliteit van de ouderenzorg verbeteren!
Als Linking pin UKON-MBO met een achtergrond in de ouderenzorg, draag ik graag bij aan het verbinden van onderzoek met onderwijs en zorgpraktijk, zodat onze MBO- studenten als zorgprofessional verschil kunnen maken voor de zorgvrager.
Ik participeer graag in een expertteam om samen met collega's uit andere organisaties na te denken over de zorg die wij geven.
UKON biedt een waardevol netwerk. Voor het kenniscentrum NAH+ is aansluiting belangrijk om zo ervaringen uit te wisselen met andere expertisecentra. Dit helpt onderzoek te verbeteren en de implementatie van kennis in de zorg te versnellen. Deze samenwerking biedt de kans om gezamenlijk de zorg naar een hoger niveau te tillen.
Zorg blijft in beweging. Inzichten uit onderzoek helpen ons mede om het goede te (blijven) doen. Ik vind het belangrijk dat wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan dat echt een positieve bijdrage levert aan het welzijn van onze bewoners en die bijdraagt aan de dagelijkse praktijk van onze zorgprofessionals.
SVRZ vindt (wetenschappelijk) onderzoek belangrijk. Daarom is SVRZ aangesloten bij het UKON en de Academische Ouderenwerkplaats Tranzo. Via deze lidmaatschappen participeert SVRZ in diverse onderzoeken en wordt een relatie gelegd tussen onderzoek en de praktijk. Evidence based resultaten uit deze onderzoeken gebruiken we vervolgens om de zorg aan cliënten te verbeteren.
Werkgroep Onderzoek in de praktijk
Bestuurscommissie UKON
Verzorgen en verplegen is zo’n mooi en leuk vak en het draagt zoveel bij aan het welzijn en de gezondheid van (kwetsbare) oudere mensen. Op allerlei manieren wil ik bijdragen aan het optimaliseren van het handelen: het stimuleren van reflectie, praktijkgericht onderzoek, wetenschappelijk onderzoek en het versterken van onze beroepsgroep.
Mijn passie ligt in het bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Bij het QoLEAD project doe ik onderzoek naar hoe we de sociale betrokkenheid van mensen met dementie kunnen verbeteren en hoe we hiervoor kunstmatige intelligentie kunnen inzetten.
Bestuurder van Kalorama.
Delen van kennis binnen de geriatrische revalidatie om zo de kwaliteit van de geriatrische revalidatie bij alle organisaties te verbeteren.
Voor mij is het heel waardevol om middels het implementatie onderzoek SBAR een bijdrage te kunnen leveren aan het dichter bij elkaar brengen van onderzoek, de praktijk en het onderwijs.
De ouderengeneeskunde kent nog vele vraagtekens. Er is nog relatief weinig onderzoek verricht binnen de populatie van kwetsbare ouderen en chronisch zieken in het verpleeghuis. Het professioneel handelen soms nog teveel practice based. Met mijn promotieonderzoek wil ik graag een bijdrage leveren aan het vergroten van kennis en expertise over een bijzondere groep patiënten met dementie en zeer ernstig probleemgedrag in het verpleeghuis.
Uitwisseling van onderlinge kennis, ervaringen en expertise maakt dat UKON organisaties van elkaar kunnen leren. Vooral inhoudelijke thema’s die in iedere organisatie een rol spelen worden binnen de expertgroep besproken. Het verbinden van de V&V praktijk met wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan kennisvergroting binnen de diverse organisaties.
Expertteam V&V
Science Practitioner Attent
Als onderzoeker bij UKON draag ik een steentje bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Door intensief samen te werken met alle betrokkenen - van bewoner en naaste(n) tot zorgverlener en bestuurder – onderzoeken we dingen die er echt toe doen. Daar krijg ik energie van!
Voor Zinzia is het continu leren & verbeteren erg belangrijk. De samenwerking van de wetenschapscommissie van Zinzia met het UKON biedt ons de mogelijkheid om binnen de dagelijkse praktijk onderzoek te doen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Deze wetenschappelijke kennis passen we vervolgens weer toe binnen onze lerende organisatie.
Onderhouden van de onmisbare band tussen (wetenschappelijk) onderzoek en het praktijkveld. Stimuleren van samenwerking en uitwisseling tussen zorgaanbieders.
Verzorgenden en verpleegkundigen zijn de drijvende krachten achter het veranderen van zorg. Ik wil graag laten zien wat de toegevoegde waarde is van de beide beroepen in het behoud van kwaliteit van zorg voor cliënten en het betaalbaar en toegankelijk houden van de gezondheidszorg, en dan specifiek voor de wijkverpleging.
Als onderzoeker bij het UKON draag ik bij aan het verbeteren van de specifieke zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Ik combineer onderzoek met mijn werk als gezondheidszorg psycholoog op verpleeghuisafdelingen voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Hierdoor ben ik in staat om wetenschap en de praktijk te verbinden.
Door kennis en ervaringen met elkaar te delen over innovaties, zorgtechnologie en implementatie voorkomen we dat iedere organisatie opnieuw het wiel moet vinden.
Expertteam Zorgtechnologie en Innovatie
Science Practitioners brengen de wetenschap dichter bij de alledaagse praktijk. Mijn persoonlijke drijfveer? Professionals in hun ontwikkelingsproces steunen en stimuleren.
Science Practitioner De Waalboog
UKON bevordert de uitwisseling van wetenschappelijke en praktische kennis. Door kennis te bundelen, kunnen we gezamenlijk de behandeling van hersenletsel bij ouderen in de chronische herstelfase optimaliseren en hun kwaliteit van leven verbeteren. Tegelijkertijd vergroot dit de bekendheid van gespecialiseerde behandelprogramma’s zoals Hersenz, zodat meer mensen de juiste zorg ontvangen.
Het welzijn van kwetsbare ouderen vergroten, dat is mijn doel. Zowel samen met de cliënt als samen met degenen die direct voor hen zorgen. Altijd zoeken naar verbetering en ondertussen genieten van de mooie, grappige en ontroerende momenten die er veel zijn in de ouderenzorg.
Bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen en werken aan een betere zorg zijn zaken waar ik energie uit haal. Ik vind het belangrijk om actief na te blijven denken over hoe persoonsgerichte zorg toegepast kan worden bij ouderen in de langdurige zorg.
Bestuurder en stuurgroeplid De Zorgboog
Bestuurscommissie UKON
Sinds 2012 ben ik werkzaam in de ouderenzorg als (geriatrie-)fysiotherapeute. Binnen het UKON wil ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van kwaliteit van ouderenzorg, door dagelijkse praktijk en wetenschap te verbinden.
Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven van ouderen en ben geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Door actief te zijn binnen het UKON kan ik mijn kennis en ervaring delen en bijdragen aan het verder ontwikkelen van de ouderenzorg.
Ouderen zijn de toekomst! Als arts-onderzoeker lever ik graag een bijdrage aan de verbetering van patiëntenzorg én wetenschappelijk onderzoek. Mijn hart ligt bij de ouderenzorg door de veelzijdigheid en complexiteit van het vak, maar vooral ook door de levenservaring van mijn patiënten.
Ik vind het ontzettend inspirerend hoe het expertisenetwerk EENnacoma zich inzet voor het verbeteren van de zorg voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel. Door betrokken en gepassioneerde professionals is er al veel voor deze kwetsbare groep bereikt. Graag draag ik eraan bij om de kwaliteit van zorg voor deze groep nog verder te verbeteren door ondersteuning te bieden aan zorgprofessionals en voor verbinding te zorgen tussen praktijk, onderzoek en onderwijs. Daarnaast ga ik me actief inzetten voor het organiseren van lotgenotencontact en het oprichten van een cliëntenpanel zodat naasten mee kunnen denken met producten die we binnen EENnacoma ontwikkelen.
Op dagelijkse basis hoor ik waar jonge mensen met dementie en hun naasten tegenaan lopen. Huidige zorgvoorzieningen schieten tekort. Door onderzoek te verrichten kan ik een bijdrage leveren aan het verbeteren van zorgvoorzieningen, om beter te kunnen aansluiten op de behoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten.
Door de samenwerking met collega's uit andere organisaties en met verschillende functies inspireer en leer je van elkaar. Het verdiepen in wetenschappelijk onderzoek, het gesprek aangaan met elkaar en deze bevindingen mee te nemen naar de praktijk, dat is wat mij erg aanspreekt.
Expertteam V&V
Ik vind het belangrijk om vanuit ZZG zorggroep actief te zijn binnen het UKON gezien mijn sterke overtuiging dat wetenschappelijk onderzoek een transparante brug moet slaan naar de praktijk van de ouderenzorg.
Daarnaast onderschrijf ik van harte de samenwerking, kennisuitwisseling en het gezamenlijk leren tussen zorgaanbieders. Volgens mij is dit de sleutel tot continue verbetering van de zorg voor ouderen.
Super waardevol om onderwijs, praktijk en onderzoek met elkaar te verbinden. Zo blijven we leren van en met elkaar!
Ik streef ernaar om de zorg voor onze ouderen te optimaliseren. De essentie van mijn functie als Science Practitioner is een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. Ik stimuleer collega’s om kritisch naar hun werk te kijken en in de praktijk te leren, zodat de zorg elke dag een beetje beter wordt.
Science Practitioner & Stuurgroeplid De Waalboog
Eline is per 15 maart bij UKON gestart als promovendus op het project “Afweergedrag bij eten en drinken bij jonge en oudere verpleeghuisbewoners met dementie”
Verbetering van de kwaliteit van zorg en het welbevinden van ouderen in het verpleeghuis door onderzoek en zorg met elkaar te verbinden en kennis en ervaring te delen, is wat mij boeit. Mijn aandachtsgebieden zijn: therapeutisch klimaat in de revalidatie, verpleegproblemen en welbevinden.
Werkgroep Samen met cliënt en mantelzorger
Science Practitioner Kalorama
Al onze cliënten verdienen de beste zorg en behandeling, die bewezen effectief is. Het verbinden van wetenschap en praktijk, zoals we bij UKON doen, blijft daarom zo belangrijk.
Expertteam psychologen.
Bijdragen aan het vergroten van welbevinden en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen en hun verzorgers, daar ligt mijn passie. Ik focus hierbij op een ‘relatiegerichte aanpak’ die veronderstelt dat kwaliteit van zorg ontstaat binnen een netwerk van relaties.
Het welbevinden van onze bewoners en verbetering van kwaliteit van zorg vind ik zeer belangrijk. Als lid van het expertteam sta ik in verbinding met collega's uit verschillende settingen. Door kennis en ervaringen met elkaar te delen blijf ik mezelf ontwikkelen. De ontwikkeling staat niet stil, door mee te werken aan onderzoeken in de praktijk kan ik daaraan bijdragen.
Expertteam V&V.
Graag lever ik, vanuit de praktijk/werkvloer, een actieve bijdrage aan het Ukon-expertteam V&V. Ik kom graag gezamenlijk tot waardevolle inzichten, om zodoende de zorg(omstandigheden) te verbeteren en de zorg in stand te houden. Bovendien netwerk ik graag, om zodoende bepaalde zaken te kunnen realiseren.
In een wereld waar overvloed aan informatie is, helpt het om vanuit interesse met elkaar mee te denken waar we ons op kunnen richten.
Ik vind het mooi bij te dragen aan de kennis over ouderenzorg, omdat dit uitdaagt nieuwe wegen te vinden. De gebruikelijke manieren van antwoord geven op wetenschappelijke vragen volstaan vaak niet en ik geniet ervan te bedenken hoe onderzoek wel relevant kan zijn.
Het is voor mij een uitdaging om multidisciplinaire oplossingen te vinden voor de complexe vraagstukken waarmee we in de ouderen zorg en zorg voor chronisch zieken te maken hebben. Daarbij wil graag bijdragen aan optimaliseren van de verbinding tussen de klinische praktijk en de wetenschap.
Werkgroep Wetenschappelijk onderzoek
Stuurgroeplid Archipel
Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Dit is volgens mij een belangrijke vraag voor goede zorg waarop we voortdurend met elkaar moeten reflecteren en waarbij wetenschappelijke inzichten een rol spelen. Ik vind het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan dat echt bijdraagt aan de praktijk.
Voor Zinzia is het continu leren & verbeteren erg belangrijk. De samenwerking van de wetenschapscommissie van Zinzia met het UKON biedt ons de mogelijkheid om binnen de dagelijkse praktijk onderzoek te doen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Deze wetenschappelijke kennis passen we vervolgens weer toe binnen onze lerende organisatie.
Binnen het UKON doe ik graag nieuwe ideeën en inspiratie op om dit te implementeren in de eigen organisatie.
Ik vind het belangrijk dat wetenschappelijk onderzoek wordt gekoppeld aan de praktijk. Leuk om hieraan een bijdrage te mogen leveren. Kennis die ik opdoe door te participeren in het expertteam kan ik inzetten en implementeren binnen mijn organisatie. Anderzijds kan ik mijn praktijkervaringen delen met het UKON.
Als je het beste van het beste wilt voor de oudere cliënt, moet je praktijk faciliteren met top expertise. Daar wil je toch aan meewerken?
Werkgroep Samen met cliënt en mantelzorger
Ik vind het belangrijk dat we onze zorg voor kwetsbare ouderen met vaak bijzondere hulpvragen baseren op evidence en wetenschappelijke resultaten. Hoe goed is het wanneer je weet dat het effect van wat je doet in de dagelijkse praktijk ook wetenschappelijk bewezen is? Dat is zinvol werken, toch?
Stuurgroeplid SVRZ
Bestuurscommissie UKON
Graag lever ik een bijdrage aan onderzoeks- en innovatieprojecten, om zowel het welbevinden van ouderen in het verpleeghuis te vergroten als de zorg te ontlasten en ondersteunen.
Ik vind het belangrijk om op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken binnen de ouderenzorg en contacten onderhouden met andere ouderenorganisatie binnen het UKON, waardoor we zoveel kwaliteit kunnen bieden in psychologische behandeling en ondersteuning.
Een goede kwaliteit van leven voor ouderen, daar wil ik graag aan bijdragen! Het is mijn passie om te onderzoeken wat we kunnen doen om stemming van bewoners in het verpleeghuis te verbeteren.
Ik vind het van belang om de praktijk en de wetenschap dichter bij elkaar te brengen. Door de wetenschap naar de praktijk te vertalen en andersom, kan een positieve impact gemaakt worden op de kwaliteit van de ouderenzorg.
Mijn missie is voor de meest kwetsbare mensen de beste zorg te verlenen. Daarvoor is een duurzame verbinding nodig van onderzoek, praktijk en opleiding/onderwijs. De verbinding van het expertisenetwerk voor mensen met de meest ernstige vormen van hersenletsel aan het UKON staat daarvoor borg.
Oprichter onderzoeksgroep Niemand tussen Wal en Schip, voor onderzoek naar mensen met ernstig NAH en hun naasten. Deze groep is sinds 2016 verbonden aan EENnacoma.
Voorzitter van werkgroep Langdurige Bewustzijnsstoornissen (LBS) van VWS.
Ik vind het een uitdaging om de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap op een goede manier te implementeren in de dagelijkse praktijk van de ouderenzorg om de kwaliteit van de zorg op een steeds hoger niveau te krijgen.
Werkgroep De kracht van leren
Via het Ukon is het mogelijk om kennis te delen en met andere organisaties relevantie van ontwikkelingen af te stemmen.
Expertteam GRZ
Ik ben erg blij dat ik mijn opleiding tot specialist ouderengeneeskunde mag combineren met promotieonderzoek naar dementie op jonge leeftijd. In mijn rol als arts streef ik naar de beste kwaliteit van leven voor het individu. Als onderzoeker hoop ik bij te dragen aan kennisontwikkeling waar een grotere groep profijt van heeft.
Voor Zinzia is het continu leren & verbeteren erg belangrijk. De samenwerking van de wetenschapscommissie van Zinzia met het UKON biedt ons de mogelijkheid om binnen de dagelijkse praktijk onderzoek te doen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Deze wetenschappelijke kennis passen we vervolgens weer toe binnen onze lerende organisatie.
Gedegen onderzoek doen waarmee we zorg in de laatste fase van het leven van mensen met dementie en hun naasten kunnen verbeteren, dat is waar ik mij graag voor inzet. Daarvoor is het nodig om voorbereid te zijn, en proactieve zorg (planning) biedt daartoe mogelijkheden. Onderzoek hiernaar doen we deels samen met mijn team aan LUMC, en binnen UKON richten wij ons speciaal op palliatieve zorg bij jonge mensen met dementie.
Als deelnemer van het UKON-expertteam Verpleging en verzorging (V&V) wordt besproken welke ontwikkelingen er spelen binnen de verpleeghuissector. Het analyseren en reflecteren van situaties staat hierin voorop. Het geeft mij energie om signalen die spelen in de praktijk op te pakken en om te zetten in activiteiten om anderen te inspireren.
Als Science Practitioner wil ik de zorg voor ouderen nu en in de toekomst blijven verbeteren door verbindingen te creëren binnen de organisatie en wetenschap en praktijk dichterbij elkaar te brengen.
Liemerije maakt graag deel uit van een lerend netwerk dat op wetenschappelijke basis bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van ouderenzorg.
Bestuurscommissie UKON
Sinds 2012 ben ik als geriatriefysiotherapeut werkzaam in verschillende settings binnen de ouderenzorg.
Vanuit mijn affiniteit voor het verbinden van wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk, ben ik verheugd om hier als Science Practitioner verder mee aan de slag te mogen gaan en zo bij te dragen aan de kwaliteit en mensgerichtheid van de zorg voor ouderen.
Het verbeteren van de kwaliteit van zorg is altijd een van mijn drijfveren geweest. De uitdaging ligt voor mij in het vormgeven van onderzoek dat antwoord geeft op de vragen uit de praktijk en aansluit bij lokale en nationale onderzoekagenda’s.
Gemotiveerd vanuit de passie om bijzonder te zijn in het speciale: Het behandelen van cliënten met complexe aandoeningen zowel binnen de muren van het verpleeghuis alsook regionaal, samen met partners zoals huisartsen, ziekenhuizen en revalidatiecentra.
Als verplegingswetenschapper vind ik het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de optimale inzet van verpleegkundige en verzorgende beroepen. Daarnaast draag ik graag bij aan het versterken van de brug tussen wetenschap en praktijk.
De zorg voor ouderen thuis en in het verpleeghuis kan enorm complex zijn. We staan op meerdere manieren voor veel uitdagingen om deze zorg te optimaliseren. Hoe doen we dat met z’n allen zodat de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk is?
In het onderzoeksprogramma Leven met hersenletsel, zorg en behandeling in de chronische fase van het Kenniscentrum NAH+, geven we onderzoek vorm om de zorg en ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel te optimaliseren. Dit doen we graag in netwerkverband, omdat we dan kennis nog beter kunnen benutten en verspreiden.
Ik vind het belangrijk om vragen uit de praktijk onderwerp te maken van onderzoek en de resultaten terug te brengen naar de praktijk, om de zorg te optimaliseren voor nu en de toekomst.
Bijdragen aan de ontwikkeling van GRZ-zorg en wetenschappelijke inzichten koppelen aan de praktijk. Deelname aan wetenschappelijk onderzoek bevorderen.
Science Practitioner SVRZ
Er wordt nog veel essentiële kennis uit wetenschappelijk niet doorgevoerd in de praktijk wat erg jammer is. Daarnaast valt nog ontzettend veel te onderzoeken op welke wijze de zorgverlening aan kwetsbare ouderen, gebaseerd op EBP, in het verpleeghuis kan verbeteren. Ik zet me graag in om (resultaten uit) wetenschappelijk onderzoek en praktijk met elkaar te verbinden binnen mijn rol als Science Practitioner, gefaciliteerd door het UKON. Naast de directe patiëntenzorg kan ik me ook op deze wijze inzetten voor kwetsbare ouderen, en streven naar een goede zorgverlening.
De geriatrische revalidatie is een relatief nieuw vakgebied, waarin nog veel niet wetenschappelijk onderbouwd is. Mijn uitdaging is om bij te dragen aan deze onderbouwing en zo de kwaliteit van de GRZ te verhogen. Om bij te dragen aan een betere revalidatie voor oudere cliënten.
Samen met de andere leden uit het UKON-expertteam hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan de verbinding tussen de wetenschap en de praktijk binnen de ouderenzorg. Ook biedt deze samenwerking kansen om de rol en positionering van de psycholoog te versterken.
Expertteam Psychologen
Er is ontzettend veel te delen met en leren van elkaar om leefplezier en werkplezier te vergroten. Daarvoor biedt UKON een mooi en gedegen platform.
Als (geriatrie-)fysiotherapeut ben ik sinds medio 2007 met veel plezier en voldoening werkzaam binnen de ouderenzorg. In de functie van science practitioner wil ik in de komende jaren een bijdrage leveren om de kwaliteit van zorg rondom deze doelgroep verder te ontwikkelen door praktijk en wetenschap met elkaar te verbinden.
Het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de geriatrische revalidanten, met elkaar en voor elkaar.
Onze ouderen verdienen de best mogelijke zorg. Die is wel vaak erg complex. Dankzij UKON blijf ik beter op de hoogte van ideeën om deze zorg binnen o.a. mijn organisatie verder te verbeteren.
Expertteam Psychologen
Zorg voor patiënten met langdurig bewustzijnsstoornissen is zeer uitdagend en complex. Door wetenschappelijk onderzoek te combineren met mijn werkzaamheden als specialist ouderengeneeskunde op de Langdurig Intensieve Neurorevalidatie (LIN) afdeling, wil ik graag bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor patiënten met LBS en hun naasten.
De verbinding tussen de dagelijkse praktijk van de ouderenzorg en het wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheid en de kwaliteit van leven van ouder wordende mensen is uitermate belangrijk. Organisaties in het veld moeten de wetenschap voeden met vragen en praktische kennis. Anderzijds moeten ze wetenschappelijke kennis vertalen naar de praktijk. Dit alles om de kwaliteit van leven (nog) beter te maken. Daar zet ik me voor in, ook binnen het UKON.
Werkgroep Kennis delen en leren van elkaar
Voor Zinzia is het continu leren & verbeteren erg belangrijk. De samenwerking van de wetenschapscommissie van Zinzia met het UKON biedt ons de mogelijkheid om binnen de dagelijkse praktijkonderzoek te doen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Deze wetenschappelijke kennis passen we vervolgens weer toe binnen onze lerende organisatie.
Ouderenzorg, in het bijzonder voor mensen met dementie is complex. Niet alleen de veelvoud van medische, psychische sociale en functionele problemen, maar ook door de interdisciplinaire context waarin de zorg wordt vormgegeven. Het onderzoek binnen de ouderenzorg vereist daarom creatieve en vernieuwende onderzoeksmethoden. Deze combinatie is voor mij heel uitdagend.
De ouderen zijn een kwetsbare groep die mijn hart hebben gestolen! Mijn doel is om deze kwetsbaren zo goed als mogelijk te kunnen begeleiden. Daarbij hoort het blijven zoeken naar verbetering. Mijn uitdaging als SP er, hoe kunnen we deze verbeteringen in de praktijk toepassen zodat het de zorg verbetert.
Werkgroep Resultaten in de praktijk
Science Practitioner Archipel
Verbinding zoeken en samenwerken is mijns inziens essentieel om vooruit te komen. Mijn rol als Science Practitioner en de connecties via het UKON stellen mij in staat om een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk, met als uiteindelijke doel verbetering van zowel kwaliteit van leven als kwaliteit van zorg voor onze patiënten.
Voor goede zorg in de zorgketen van mensen met ernstig-niet aangeboren hersenletsel zijn korte lijntjes van belang. Als netwerkmanager probeer ik de juiste mensen met elkaar te verbinden, de samenwerking te verbeteren en kennis te verspreiden.
Kennis delen en onderzoek.
Expertteam Geriatrische revalidatie
Graag lever ik een bijdrage aan onderzoek dat erop gericht is om het verzorgende en verpleegkundige team in verpleeghuizen te versterken.
De relatie tussen ons brein en ons gedrag heeft me altijd gefascineerd, evenals het bieden van goede zorg aan ouderen en speciale doelgroepen. Ik vind het delen van kennis en kunde en de inzet van de wetenschap in de praktijk belangrijke onderdelen van goede zorg. Daar zet ik me graag voor in binnen mijn organisatie en binnen het UKON.
Ik investeer graag in de koppeling van praktijk en wetenschap om daaruit te leren hoe we voor de kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van onze (zorg)interventies én de zorgcollega's die met hen werken, het leven prettiger te maken.
Ik ben voor enkele jaren onder andere de arts- van vier woongroepen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) geweest. Gedurende deze werkervaring heb ik een sterke affiniteit ontwikkeld voor de bewoners met NAH. De manier waarop zij omgaan met de uitdagingen van het leven heeft mij geraakt en gemotiveerd om mij in te zetten voor de best mogelijke zorg voor deze doelgroep.
Ik wil graag met onderzoek een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven van ouderen en ouderenzorg verbeteren. Ik vind het belangrijk dat hierbij de resultaten bruikbaar zijn om in de praktijk verandering te realiseren. Het UKON werkt veel samen met ouderenzorg organisaties, dit kan hierbij heel erg behulpzaam zijn.
Ik zet mij in om de post-diagnostische zorg en begeleiding voor mensen met dementie op jonge leeftijd te verbeteren.
Ik werk in het dagelijks leven met ouderen die nog zelfstandig thuis wonen. Dit is de toekomst. Ondanks de ziekte of beperkingen zoals dementie blijven mensen steeds langer in hun eigen huis. Om dit te realiseren moeten we onder andere steeds meer zorgtechnologie inzetten. De UKON is een mooie verbindende factor tussen wetenschap en de dagelijkse zorg. Ik hoop op meer onderzoek bij kwetsbare ouderen en wil graag mijn bijdrage geven door al mijn kennis vanuit de thuissituatie mee te nemen.
Ik vind het belangrijk om de praktijk dichter bij de wetenschap te brengen en de wetenschap meer naar de praktijk. Meer onderzoek bij kwetsbare ouderen, zodat we beter kunnen aansluiten bij hun specifieke wensen en behoeften.
Werkgroep Onderzoek in de praktijk
Science Practitioner & Stuurgroeplid Zorgcentra de Betuwe
Cliënten die thuis verpleging nodig hebben, verdienen de best mogelijk wijkverpleegkundige zorg. Binnen de AWW-N werken we aan kennisontwikkeling en verspreiding die hier aan ten goede komt. In negen organisaties voor wijkverpleging werken we hier aan. Zorgverleners, docenten van Hogeschool en ROC en onderzoekers werken gezamenlijk aan dit doel en brengen hun kennis is.
In een veranderende samenleving met een steeds grotere groep kwetsbare ouderen en minder mensen om voor hen te zorgen is het onze plicht te innoveren. Zodat we werkgeluk en levensgeluk blijven behouden. Daarvoor is samenwerking tussen wetenschap en praktijk van groot belang. UKON draagt daaraan bij.
De rol als science practitioner zie ik als een mooie verrijking op mijn werk als verpleegkundige en als een mooie vervolgstap in mijn carrière.
Het doen van onderzoek in de praktijk heeft mij altijd al geboeid en getriggerd en ik zie het als een uitdaging om binnen Attent medewerkers hierover te motiveren en hiermee te helpen, ondersteunen en adviseren waar nodig.
De relatie tussen hersenen en gedrag heeft mij altijd gefascineerd. Wat gebeurt er bij een verandering in de hersenen, bijvoorbeeld door veroudering of hersenletsel? In mijn werk met ouderen en mensen met NAH kan ik me hierin verdiepen en cliënten en teams ondersteunen bij deze veranderingen. Daarbij vind ik het belangrijk om de koppeling tussen praktijk en wetenschap te versterken binnen mijn eigen werk én binnen mijn organisatie.
Ik vind het leuk om actief te zijn binnen het UKON, om mee te kunnen denken, van elkaar te leren en elkaar te inspireren, door ervaringen te delen en hierdoor kan ik mezelf verder ontwikkelen.
Onderzoek doen in het verpleeghuis is belangrijk. Door dit samen met het UKON te doen, wordt de praktijk aan de wetenschap verbonden met als doel kwaliteit van leven en welbevinden van o.a. kwetsbare ouderen in het verpleeghuis te vergroten en het werkplezier van zorgmedewerkers te verhogen.
Onderzoek in de ouderenzorg is essentieel om beter in te kunnen spelen op de (veranderende) wensen en mogelijkheden van ouderen. Ik wil graag bijdragen aan het uitwisselen en toepassen van onderzoeksresultaten in de zorgpraktijk, zodat de zorg en ondersteuning beter aansluit bij wat voor ouderen belangrijk is en hun welbevinden versterkt.
Ik werk bij Liemerije als algemeen geestelijk verzorger en heb in het Radboudumc een aanstelling om één dag in de week promotieonderzoek te doen. Juist in deze combinatie hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan kennis en kunde rond zingeving en spiritualiteit in de zorg. Ik ben ervan overtuigd dat deze dimensie een belangrijke rol speelt wanneer we willen bijdragen aan de kwaliteit van leven en sterven van de mensen voor wie we zorgen.
Mijn persoonlijke ambitie is om zowel het werk van zorgprofessionals als het leven van ouderen te verbeteren door middel van wetenschappelijk onderzoek en interventies. Ik doe dit vanuit een positief psychologisch perspectief, aansluitend op mijn proefschrift Positieve Psychologie in het woonzorgcentrum: welbevinden van zorgmedewerkers en bewoners.
Binnen De Wever ben ik voorzitter van het expertteam GRZ. Zodoende vind ik (en ons expertteam) het interessant te weten wat er landelijk gebeurt binnen de GRZ en waar er ontwikkelingen zitten/nodig zijn. Binnen deze sector lijkt het me zinvol om kennis te delen om samen de kwaliteit van zorg/revalidatie te optimaliseren voor onze kwetsbare doelgroepen.
Het UKON ondersteund de Wetenschapscommissie en het Kennis en behandelcentrum van Norschoten bij innovatie en implementatie van de nieuwste ontwikkelingen binnen de ouderenzorg. Hierdoor blijven onze 80 medici en paramedici goed op de hoogte en kunnen zij bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit op gebied van zorg en behandeling binnen de ouderenzorg. Daar gaan en staan wij voor!
Ik zet mij met passie in voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg. In deze functie wil ik wetenschap en praktijk verbinden en bijdragen aan evidence-based interventies die de autonomie en het welzijn van ouderen vergroten.
Mijn missie is om de kennis die we ontwikkeld hebben naar de praktijk van de (ouderenzorg) te brengen en dat met name ook binnen de Waalboog te realiseren.
De combinatie van diversiteit en complexiteit van de medische zorg voor kwetsbare ouderen spreekt mij ontzettend aan en heeft mij gemotiveerd om mij verder te ontwikkelen als arts in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Om kennis binnen ons vakgebied te vergroten combineer ik mijn opleiding met wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder naar probleemgedrag bij dementie.
Het buiten de muren van de instelling werken gebeurt nog onvoldoende en er is nog beperkt onderzoek naar. Om iedere oudere onafhankelijk van de locatie de meest passende zorg te bieden is deze werkgroep noodzakelijk.
Als specialist ouderengeneeskunde sta ik voor de best-passende medische zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een complexe zorgvraag, ongeacht waar zij verblijven. Juist ook in de eerstelijns behandeling is er ruimte voor verbetering en kennisdeling.
Expertteam Extramurale behandeling.
Bij mensen met dementie op jonge leeftijd spelen vaak specifieke uitdagingen die verschillen van ouderen. Met meer kennis kunnen we het zorgaanbod aanpassen op de zorgvragen van deze doelgroep en worden de behoeftes van deze groep gehoord. Als onderzoeker bij het UKON zet ik mij hier graag voor in!
Voor kennisontwikkeling en kennisdeling binnen het netwerk van universiteit, ouderwijspartners en zorgaanbieders voor de ouderenzorg, is de aansluiting bij UKON een van de belangrijke aders voor ons. De science practitioners helpen ons de kennis te implementeren in de praktijk van iedere dag, zodat onze bewoners een fijne tijd hebben binnen De Waalboog.
Met een toenemende vraag naar complexe zorg en een afname in beschikbare zorgprofessionals staat de ouderenzorg voor een grote uitdaging. Onderzoeken hoe we de juiste zorg kunnen blijven bieden, ook in de toekomst, daar word ik enthousiast van. Met mijn werkzaamheden voor de studie Stimulerend klimaat kan ik hier een bijdrage aan leveren.
Psychologen vormen een brug van wetenschap naar de praktijk. Als mensheid hebben we ontzettend veel aan de wetenschap te danken. Hoe mooi is het om hieraan een klein beetje bij te kunnen dragen 😊
Al jarenlang in – én extramuraal werkend, wil ik mijn bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de (geneeskundige) zorg aan kwetsbare ouderen/chronisch zieken in de eerstelijn. Efficiënt deskundigheid inzetten en samenwerken met andere zorgprofessionals in het veld zijn daarbij de uitgangspunten.
Ik vind het interessant om de ouderenzorg te verbeteren en hierdoor het werkplezier voor de zorgmedewerkers te vergroten. De ontwikkelingen rondom zorgtechnologie vind ik hierbij erg interessant.
Het is tijd om de zorg op een nieuwe manier te bekijken, omdat deze verandert. Ik deel graag mijn kennis en ervaring met collega's uit verschillende omgevingen om een breder draagvlak te creëren en samen te werken aan verbeteringen binnen de zorg.
Kennis en ervaringen uitwisselen, wat ik kan toepassen in mijn werkzaamheden en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied.
Door een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk is het mogelijk om voor de kwetsbare ouderen de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben te verbeteren. We leren hierbij van en met elkaar.
Werkgroep wetenschap binnen de V&V
Als arts lever ik een bijdrage in de zorg van mensen met dementie en zie ik de ruimte en noodzaak voor verbetering. Onderzoek doen met het doel de zorg voor jonge mensen met dementie, hun naasten en de zorgverleners te verbeteren is een kans voor mij. Gelukkig kan ik dit in samenwerking met anderen waarmaken binnen het YOD-INCLUDED project.
Ik wil graag bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Bij het UKON onderzoek ik daarom hoe crisissituaties bij mensen met dementie ontstaan en hoe die situaties voorkomen kunnen worden, zowel thuis als in het verpleeghuis.
Ik wil graag bijdragen aan het optimaliseren van het welbevinden van mensen met dementie en de personen om haar of hem heen. Ik wil in mijn werk dicht bij de praktijk blijven omdat ik daar het verschil wil maken. In mijn promotieonderzoek evalueren we de Video Interventie Ouderenzorg (VIO), zodat we inzichtelijk kunnen maken onder welke omstandigheden de interventie werkt, voor wie en waarom.
Voor Zinzia is het continue leren & verbeteren erg belangrijk. De samenwerking van de wetenschapscommissie van Zinzia met het UKON biedt ons de mogelijkheid om binnen de dagelijkse praktijk onderzoek te doen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Deze wetenschappelijke kennis passen we vervolgens weer toe binnen onze lerende organisatie.
Na 7 jaar als ergotherapeut gewerkt te hebben, zowel intra- als extramuraal, ben ik sinds januari 2019 werkzaam als projectcoördinator voor ‘De Waalboog Thuis’, het multidisciplinaire extramurale behandelteam van De Waalboog. Het delen van kennis, onderzoek en connecties via het UKON vind ik een must om ons allemaal te blijven ontwikkelen in de huidige markt van ouderenzorg om zo landelijk de beste zorg te kunnen bieden.
Ik wil de zorg `ontzorgen', door behoud van zelfredzaamheid en niet harder maar slimmer te werken door procesveranderingen en inzet van technologie. Hierbij gaat het erom mensen zo goed mogelijk te ondersteunen, of het nu zorgvragers of zorgverleners zijn. Onderzoek en wetenschap gaat hierin voor mij hand in hand.
Wat ik belangrijk vind is dat we transparant naar elkaar zijn over alle ontwikkelingen binnen onze organisaties. Onze kennis combineren om ons voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen.
Patiënten met de ernstigste uitkomsten van hersenletsel krijgen nog te vaak niet de juiste zorg. Misdiagnostiek, te vroeg stoppen met behandelen of juist te lang doorgaan zijn aan de orde van de dag. Wetenschappelijke feiten vanuit de langdurige zorg zie ik als de sleutel om daarin verandering te brengen, juist ook in het ziekenhuis en revalidatiecentrum.
Door het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en het delen van wetenschappelijke kennis kunnen we de zorgverlening en het welzijn van onze cliënten, hun mantelzorgers en zorgverleners bevorderen. Daarbij blijft het van groot belang dat wij als science practitioners de brug blijven slaan tussen de praktijk en wetenschappelijk onderzoek.
Wie zijn de 'gezichten' achter het UKON? Wil je meer weten over onze onderzoekers, Science Practitioners en bestuurders? Bekijk hier onze profielen.