UKON Academy

Hét scholingsplatform voor jou als (toekomstige) zorgprofessional!

UKON-webinar: 3-delige miniserie functiemix V&V

Met als doel het creƫren van samenhang tussen de verschillende V&V-functies in het verpleeghuis, begonnen we in november met de eerste webinar uit een serie van drie. We gingen in gesprek met bestuurders, managers en natuurlijk verzorgenden en verpleegkundigen uit ons netwerk. De leerzame presentaties en interessante gesprekken brengen ons weer een stap verder bij het ontwikkelen van een aantrekkelijke functie op hbo-niveau.

De presentaties en bijbehorende bestanden zijn in het overzicht aan de rechterkant te bekijken.

Webinar I

Bekijk de eerste webinar over: Noodzaak functiemix en samenhang tussen competenties: aanpak Lyvore en Zorgcentra De Betuwe.

In deze webinar gaat Anke Persoon (UKON) in gesprek met Hester Vermeulen, hoogleraar Verplegingswetenschap Radboudumc; Trudy Riezebos, HR-adviseur Lyvore; Aafje Looren de Jong, kwaliteitsverpleegkundige, Zorgcentra De Betuwe.

Webinar II

In het tweede webinar gingen we in gesprek over de inzet van hbo-verpleegkundigen. Aan de hand van ervaringen bij Attent spraken we over kwesties als: wat is ervoor nodig om HBO-verpleegkundigen aan te trekken en te behouden voor de verpleeghuiszorg? Is het noodzakelijk dat hbo-verpleegkundigen in de praktijk werken, om goed te kunnen functioneren?

Met dank aan de sprekers vanuit Attent: Wil Zajdenband, directeur; Jozef Middendorp, beleidsmedewerker Kwaliteit & Ontwikkeling zorg; Elianne Radstaak en Roy van Dam, seniorverpleegkundigen.

Webinar III

De derde webinar ging over de rol van de bestuurder, verzorgenden en verpleegkundigen: ervaringen ZuidOostZorg. Plus, reacties op het UKON-profiel hbo-verpleegkundige. Sprekers tijdens deze webinar waren Anke Huizenga, bestuurder en Berber Hommes, HBO-VGG van ZuidOostZorg en Danielle Termeer, Verpleegkundig specialist bij Archipel.

Deel deze pagina