UKON Academy

Hét scholingsplatform voor jou als (toekomstige) zorgprofessional!

Webinars van, voor & door UKON-organisaties

Webinar “Mij mankeert niets” |Cliënt en klinische kenmerken bij de ziekte van Korsakov  - Thebe
13 april 2023

Webinar door GZ-psycholoog Elien van Rooijen en Specialist Ouderengeneeskunde Ada Vijfvinkel, beiden verbonden aan de specialistische Korsakov afdelingen binnen Thebe. In deze webinar zal er dieper op het Syndroom van Korsakov in worden gegaan: Waardoor ontstaat dit en wat maakt de zorg en behandeling voor deze doelgroep zo bijzonder? Wat zijn de cliënt- en klinische kenmerken van iemand met Korsakov en waar moet je op letten bij de diagnostiek en behandeling.

Bekijk de webinar: Mij mankeert niets

Webinar Parkinson - Thebe 
30 maart 2023

De ziekte van Parkinson is, na de ziekte van Alzheimer, de meest frequente 'neurodegeneratieve' aandoening. De ziekte van Parkinson is een complexe en voor veel patiënten een bijzonder invaliderende aandoening. De ziekte wordt zeker niet alleen gekenmerkt door motorische symptomen, zoals stijfheid, traagheid, tremor en klachten over het lopen en de balans. Maar meestal nog meer door de niet-motorische symptomen, zoals cognitieve achteruitgang, stemmings- en angstklachten en slaapstoornissen.

In deze webinar nemen Natalie Fens en Marla van Haaf, GZ-psychologen bij Thebe je mee in de ziekte van Parkinson. Ze bespreken de symptomen en do’s & dont’s.

Bekijk de webinar: Parkinson

Probleemgedrag & Regionaal Consultatieteam Gedrag Nijmegen - De Waalboog
30 maart 2023

Mensen die langdurige, intensieve zorg nodig hebben kunnen gedrag laten zien dat problemen oplevert voor de personen zelf en/of de omgeving. De kwaliteit van zorg kan dan onder druk komen te staan. In dat geval kan het Regionaal Consultatieteam Gedrag je ondersteunen. In deze webinar gaan we in op de werkwijze van het consultatieteam en de Waalboog. Vanwege privacygevoelige beelden zijn de filmpjes die besproken zijn in de webinar niet opgenomen. 

Bekijk de webinar: Probleemgedrag & Regionaal Consultatieteam Gedrag Nijmegen

Hoe goed ken jij de mens voor wie je zorgt? - SVRZ
26 januari 2023

Het levensverhaal van de cliënt vorm de rode draad in de visie van SVRZ, waarin het belang van het kennen van cliënten naar voren komt. Met het project Levensverhaal/BRIM heeft SVRZ gepoogd om uitwerking te geven aan de visie. Het project is erop gericht om bewustwording van het belang van het kennen van de cliënt en zijn levensverhaal te vergroten. In deze webinar wordt ingegaan op de visie van SVRZ en het project Levensverhaal/BRIM.

Bekijk de webinar: Hoe goed ken jij de mens voor wie je zorgt?

Bevlogenheid en werkgeluk - Zorggroep Elde Maasduinen
17 november 2022

Tijdens de webinar krijg je antwoorden op de volgende vragen: Waarom zou je investeren in de bevlogenheid van medewerkers en werkgeluk? Welke rol speel jij daarin als leidinggevende? En hoe maak je werkgeluk meetbaar?

Bekijk de webinar: Bevlogenheid en werkgeluk

Tessa in de thuiszorg: ervaringen met sociale robotica - Zorggroep Maas & Waal
25 november 2021

Zorggroep Maas & Waal is bezig met de implementatie van 22 Tessa’s. Het doel van de webinar was om andere organisaties kennis te laten maken met Tessa en onze route te delen, wat zijn de successen en waar kunnen we van leren?

Bekijk de webinar: Tessa in de thuiszorg: ervaringen met sociale robotica

Aanmelden
  • Er zijn (nog) geen nieuwe data beschikbaar
Overzicht
Deel deze pagina