Doen bij Depressie

Depressie is een groot probleem in verpleeghuizen. Het zorgprogramma Doen bij Depressie, ontwikkeld door het UKON, kan uitkomst bieden.

Waarom Doen bij Depressie?

Gemiddeld heeft zo’n 30% van alle verpleeghuisbewoners een depressie, veel meer dan thuiswonende ouderen. Depressie heeft allerlei negatieve gevolgen voor gezondheid en welbevinden. Het opsporen en behandelen van depressie is dus erg belangrijk. Toch worden symptomen vaak niet opgemerkt.
Zorgmedewerkers weten dikwijls niet waarop ze moeten letten en depressieverschijnselen kunnen op symptomen van andere aandoeningen lijken, zoals dementie, diabetes en hart- en vaatziekten. Het zorgprogramma Doen bij Depressie kan hier uitkomst bieden.

Wetenschappelijke onderbouwing

In de volgende artikelen is te lezen hoe wij tot het zorgprogramma Doen bij Depressie zijn gekomen.

Indicatorenset

De indicatorenset is een instrument waarmee de huidige depressiezorg van een zorgorganisatie geïnventariseerd kan worden. Op 2 niveaus krijgt de organisatie een indruk van de door hen geleverde depressiezorg, namelijk op afdelings- of organisatieniveau en op individueel niveau per bewoner. 

Doen bij Depressie in jouw organisatie

De Psychologische expertise voor de ouderenzorg (PgD) organiseert in samenwerking met de UKON Academy de training ‘Doen bij Depressie’ voor (GZ-)psychologen. Ook begeleiden wij je graag bij de implementatie van het zorgprogramma in jouw organisatie. 

Wil je meer weten over het zorgprogramma Doen bij Depressie? Wil je de mogelijkheden verkennen of het UKON jouw zorgorganisatie kan begeleiden bij de implementatie van het zorgprogramma? Of ben je geïnteresseerd in een cursus op maat, afgestemd op de wensen van jouw zorgorganisatie? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: UKONAcademy.ELG@Radboudumc.nl 

Microlearning

Op dit moment wordt de microlearning Doen bij Depressie ontwikkeld. Binnenkort zal de pilot van start gaan en daarna is de microlearning verkrijgbaar in de UKON Academy.

Bestelformulier handboek

Via onderstaand formulier kun je het handboek bestellen. Geef aan of je het handboek digitaal of als gedrukt exemplaar wilt ontvangen.

Prijzen inclusief BTW en exclusief verzendkosten:

  • UKON-leden €42,95
  • Niet UKON-leden €49,95
  • Digitale handboek €15,-
Let op bij een organisatie moet dit het facturatieadres van de organisatie zijn.
Let op bij een organisatie moet dit het facturatieadres van de organisatie zijn.
Let op bij een organisatie moet dit het facturatieadres van de organisatie zijn.


 

Deel deze pagina