Professionals aan het werk 1

Doen bij Depressie

Depressie is een groot probleem in verpleeghuizen. Het zorgprogramma Doen bij Depressie, ontwikkeld door het UKON, kan uitkomst bieden.

Waarom Doen bij Depressie?

Gemiddeld heeft zo’n 30% van alle verpleeghuisbewoners een depressie, veel meer dan thuiswonende ouderen. Depressie heeft allerlei negatieve gevolgen voor gezondheid en welbevinden. Het opsporen en behandelen van depressie is dus erg belangrijk. Toch worden symptomen vaak niet opgemerkt.
Zorgmedewerkers weten dikwijls niet waarop ze moeten letten en depressieverschijnselen kunnen op symptomen van andere aandoeningen lijken, zoals dementie, diabetes en hart- en vaatziekten. Het zorgprogramma Doen bij Depressie kan hier uitkomst bieden.

Handboek Doen bij Depressie 

Binnenkort (februari 2020) is via deze pagina een digitale versie van het handboek beschikbaar. 

Wetenschappelijke onderbouwing

In de volgende artikelen is te lezen hoe wij tot het zorgprogramma Doen bij Depressie zijn gekomen.

Doen bij Depressie in jouw organisatie

Wij verzorgen op aanvraag trainingen voor zorgteams ('Depressie is doen') en psychologen en begeleiden je graag bij de implementatie van het zorgprogramma in jouw organisatie.

Ook zijn er 2 e-learningmodules beschikbaar waarmee je kan leren over het zorgprogramma Doen bij Depressie. Wil je de e-learning op jouw eigen intranet? Neem dan contact met ons op via ukon.elg@radboudumc.nl.

Ook voor meer informatie over de trainingen kun je contact met ons opnemen via ukon.elg@radboudumc.nl.

Deel deze pagina