Geriatrische Revalidatie Zorg

Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) is een belangrijk onderwerp binnen de ouderenzorg. Wij hebben daarom een actief expertteam GRZ. Ook werken wij mee aan verschillende onderzoeken van het LUMC.

Expertteam GRZ

In het expertteam GRZ zijn 11 UKON-organisaties vertegenwoordigd. Het is een gemixte groep met managers en professionals. De GRZ is voortdurend in beweging. Ervaringen uitwisselen binnen het team is dan ook erg belangrijk. 

Een greep uit de acties van dit expertteam:

  • ‘Meten is Weten. Zeker in de GRZ’: UKON-bijeenkomst op 19 september 2018, met 40 deelnemers uit 12 UKON-organisaties. De enthousiaste bijdrage van het team van de Wever was erg inspirerend.
  • 3 regionale bijeenkomsten voor superUSERs. De USER is hier uitgebreid besproken door de trainer van De Hoogstraat met expliciete aandacht voor de rol van de superUSERs als kartrekkers bij de implementatie op hun afdeling.
  • Interne training USER. In 2019 hebben 3 organisaties de interne training gevolgd, anderen zijn op eigen kracht gestart.
  • Implementatie: Het expertteam heeft een aantal materialen gemaakt (binnenkort te downloaden) en blijft de verdere implementatie volgen.

Ambulante Revalidatie is het onderwerp dat het expertteam nu gaat oppakken. 

USER-fanatiekelingen Stijn van Opstal, Joel Dokter en Tamara van Ravenstijn van De Wever hebben een stuk geschreven over hun ervaring. Wat is de USER precies? Waarom wil je ermee werken? En hoe pak je implementatie aan? 

Aan de slag met de USER in de GRZ:  Ervaringen van De Wever

Deel deze pagina