Professionals aan het werk 1

SPANkracht

Heb jij of heeft je naaste dementie op jonge leeftijd? Wil je een actieve en zinvolle daginvulling, en daarin eigen keuzes maken? Dan is het SPANkracht-pakket wellicht iets voor jou.

Het SPANkracht-pakket

Heb jij of heeft je naaste dementie op jonge leeftijd? Wil je een actieve en zinvolle daginvulling, en daarin eigen keuzes maken? Dan is het SPANkracht-pakket wellicht iets voor jou.

Het SPANkracht-pakket is een praktisch hulpmiddel voor jonge thuiswonende mensen met dementie, om samen met hun naaste en/of een zorgprofessional tot een zinvolle dagbesteding te komen. De afkorting SPANkracht staat voor een Sociale, Plezierige, Actieve en Nuttige daginvulling op basis van eigen kracht.

Het SPANkracht-pakket bestaat uit een gids en een werkboek.

De gids bevat algemene informatie over dementie op jonge leeftijd en advies over hoe activiteiten aangepast en gestructureerd kunnen worden. Daarnaast bevat de gids een hulpwijzer met allerlei hulp- en ondersteuningsmogelijkheden voor dagbesteding.

Het werkboek bevat richtlijnen en oefeningen om een persoonlijk dagbestedingsplan op te stellen dat voldoet aan persoonlijke wensen en behoeften. Ook zorgprofessionals zelf (bijvoorbeeld casemanagers, medewerkers dagbehandeling) kunnen het pakket uitstekend gebruiken bij de begeleiding van jonge mensen met dementie. 

Inkijkexemplaar

Achtergrondinformatie

Instructie professionals

Voor vragen over SPANkracht kan je contact opnemen met Annemiek Bielderman via Annemiek.Bielderman@radboudumc.nl 

Voor dit project is er een samenwerking met het Radboud Alzheimer Centrum, het Alzheimer Centrum Limburg en het Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd

SPANkracht-pakket bestellen

Momenteel werken we aan het updaten van de SPANkracht-gids en het -werkboek. Daarom is het tijdelijk niet mogelijk een SPANkracht-pakket te bestellen.

Wanneer je interesse hebt in het bestellen van het SPANkracht-pakket, vul dan onderstaand formulier in. Vervolgens zullen we je op de hoogte houden en zodra de nieuwe oplage gedrukt is contact met je opnemen.

De kosten voor een SPANkracht-pakket bedragen:

€39,95 plus €3,95 verzendkosten
€24,95 plus €3,95 verzendkosten (korting voor mensen met dementie en hun mantelzorgers)
 

Deel deze pagina