Maak kennis met Femke Muller

In nauwe samenwerking met de praktijk en mensen met dementie aan het stukje bij beetje verbeteren van hun kwaliteit van leven en de ouderenzorg in zijn geheel, is iets wat mij voldoening geeft als onderzoeker.

Maak kennis met Femke Muller: Promovenda op het SPREAD+ Social project

Alles wat met het verbeteren van gezondheid te maken heeft vind ik onwijs interessant. Dat ik Gezondheidswetenschappen ben gaan studeren was voor velen dan ook geen verrassing. Daarnaast had ik het geluk dat ik mijn studie kon combineren met een bijbaan als Ondersteuner Zorg en Welzijn in het verpleeghuis. Hier kreeg ik goed zicht op de complexe uitdagingen die de ouderenzorg met zich mee brengt. Ook werd mij duidelijk dat iedere bewoner op een geheel eigen manier ondersteuning nodig heeft. Deze bijbaan in het verpleeghuis motiveerde mij om in de laatste fase van mijn opleiding mijn stage te lopen bij het UKON.

Femke Muller - Promovenda

Inmiddels ben ik alweer twee jaar werkzaam bij het UKON. Ik ben als onderzoeker begonnen op het SPAN+ project, gericht op empowerment bij dementie, dat eind dit jaar wordt afgerond. Daarnaast ben ik begin dit jaar gestart als promovenda op het SPREAD+ Social project, onderdeel van het landelijke SPREAD+ consortium. Het gehele consortium heeft als doel om de kwaliteit van leven van mensen met dementie, hun mantelzorgers en zorgprofessionals te verbeteren. Binnen mijn eigen project ligt de focus op het versterken van relaties binnen de dementie zorgdriehoek. Op deze manier hopen we psychologisch welbevinden van alle partijen te vergroten en kwaliteit van zorg te verbeteren.

In nauwe samenwerking met de praktijk en mensen met dementie aan het stukje bij beetje verbeteren van hun kwaliteit van leven en de ouderenzorg in zijn geheel, is iets wat mij voldoening geeft als onderzoeker. Hopelijk kan ik over vier jaar meer vertellen over een psychosociale interventie die tijdig en duurzaam ingezet kan worden om relaties binnen de dementie driehoek te versterken.