Maak kennis met Brenda van den Broek

Binnen het In-Touch project onderzoeken we de combinatie van twee beproefde interventies gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners met dementie en hun naasten.

Maak kennis met Brenda van den Broek - Postdoctoraal onderzoeker In-Touch project

Sinds juni 2024 werk ik als postdoctoraal onderzoeker op het project In-Touch. Binnen dit project, dat uitgevoerd wordt door een consortium van verschillende landen, onderzoeken we de combinatie van twee beproefde interventies gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners met dementie en hun naasten. Het gaat daarbij om het Namaste Familieprogramma, gericht op kwaliteit van leven nu, en mySupport, gericht op kwaliteit van leven in de toekomst. Binnen In-Touch worden de interventies gecombineerd en verfijnd. De effectiviteit van In-Touch wordt vervolgens onderzocht in een gerandomiseerd onderzoek waarbij de interventie wordt geïmplementeerd in de helft van 56 deelnemende verpleeghuizen verspreid over 7 landen.

Brenda van den Broek - Postdoctoraal onderzoeker In-Touch project

Brenda van den Broek - Postdoctoraal onderzoeker In-Touch project

Ik kijk er enorm naar uit om binnen In-Touch samen te werken met onderzoekers uit de verschillende landen van het consortium om zo van hen te kunnen leren en samen echt verder te komen in het verbeteren van de zorg voor kwetsbare mensen. - Brenda van den Broek

De afgelopen jaren heb ik promotieonderzoek gedaan bij Maastricht University en het Expertisecentrum Hersenletsel en Neuropsychiatrie van GGZ Oost Brabant. Dat onderzoek richtte zich op de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel voor partnerrelaties. Ik ben blij dat ik me als postdoctoraal onderzoeker bij het UKON kan blijven inzetten voor het welzijn van mensen met neurologische aandoeningen en hun naasten. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om binnen In-Touch samen te werken met onderzoekers uit de verschillende landen van het consortium om zo van hen te kunnen leren en samen echt verder te komen in het verbeteren van de zorg voor kwetsbare mensen.