Maak kennis met Anne Kolmans

Binnen het QoLEAD project ligt de focus op het verbeteren van de sociale participatie en het sociale contact met mensen met dementie. Op deze manier hopen we de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.

Anne Kolmans - promovenda QoLEAD project

Anne Kolmans - promovenda QoLEAD project

Zo wil ik de komende jaren gaan onderzoeken hoe de sociale relaties van mensen met dementie eruitzien en welk stigma er in Nederland speelt rondom dementie - Anne Kolmans

Inmiddels ben ik alweer bijna één jaar werkzaam bij het UKON. Mijn project is onderdeel van het landelijke consortium QoLEAD. Dit consortium heeft als doel om een brug te slaan tussen kunstmatige intelligentie en warme zorg ten behoeve van mensen met dementie. Dit project is voor mij de perfecte combinatie van mijn studies is en daarnaast richt het zich op de doelgroep waar mijn passie ligt. Binnen mijn eigen project ligt de focus op het verbeteren van de sociale participatie en het sociale contact met mensen met dementie. Op deze manier hopen we de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren. Zo wil ik de komende jaren gaan onderzoeken hoe de sociale relaties van mensen met dementie eruitzien en welk stigma er in Nederland speelt rondom dementie.

Samen met mensen met dementie en hun omgeving gaan wij werken aan oplossingen voor hun uitdagingen en wensen op het gebied van sociaal contact. Tijdens het project hopen we warme technologie te ontwikkelen samen met hen. Hopelijk kan ik over drie jaar meer vertellen over de technische ontwikkeling, en kan deze worden ingezet om de sociale relaties en de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren.

 

Benieuwd geworden naar het QoLEAD project? Het project is hier te bekijken: QoLEAD (ukonnetwerk.nl)