UKON Academy

Hét scholingsplatform voor jou als (toekomstige) zorgprofessional!

Online training: dementie op jonge leeftijd

De training 'Dementie op jonge leeftijd' behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte van naasten aan meer informatie, praktische tips en oplossingen. Deskundigen prof.dr. Marjolein de Vugt (Alzheimer Centrum Limburg en Universiteit Maastricht) en dr. Christian Bakker (UKON, Radboudumc) komen aan het woord in de training. Ze leggen in video’s veel uit over de verschillende thema’s. Daarnaast vertellen mantelzorgers over hun eigen ervaringen en zijn er praktische tips om te helpen in de dagelijkse zorg.

Hoe ziet de online training eruit?
De training is ingedeeld in 6 hoofdstukken. De training is geheel zelfstandig online te volgen. Wat kun je verwachten in ieder hoofdstuk?

Hoofdstuk 1: Dementie op jonge leeftijd
In dit hoofdstuk gaat het over oorzaken, symptomen, het stellen van de diagnose, het verloop van de ziekte en de behandeling. Ook vertellen mantelzorgers over hun ervaringen met dementie op jonge leeftijd.

Hoofdstuk 2: Problemen en oplossingen
Je leert in dit hoofdstuk meer over de meest voorkomende problemen rondom dementie op jonge leeftijd. Hierbij worden ook mogelijke oplossingen en strategieën gegeven die je kunnen helpen om met situaties om te gaan.

Hoofdstuk 3: Gedragsveranderingen
Dit hoofdstuk gaat het over veranderingen in het gedrag van je naaste en hoe je hiermee om kunt gaan.

Hoofdstuk 4: Impact op het gezin
De impact van dementie op jonge leeftijd op het gezin komt in dit hoofdstuk aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan het bespreken van de dementie en de gevoelens die je bij het omgaan met de ziekte kunt ervaren.

Hoofdstuk 5: Zorgen voor jezelf
De focus ligt in dit hoofdstuk op hoe je voor jezelf kunt zorgen. Het is belangrijk om oog te houden voor je eigen welzijn en het behouden van een goede balans om te voorkomen dat je overbelast raakt.

Hoofdstuk 6: Zorg en ondersteuning
Je krijgt een overzicht van de zorg en ondersteuning die beschikbaar is in Nederland. Je wordt doorverwezen naar websites over waar je meer over de specifieke hulp en ondersteuning kunt lezen.

Ga naar de online training: dementie op jonge leeftijd

Samenwerking
De Nederlandse versie voor dementie.nl is ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg, Alzheimer Nederland, Radboudumc Alzheimer centrum, UKON en Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. Het project en de online training zijn gefinancierd door ZonMw, Alzheimer Nederland en JPND.

Aanmelden
  • Er zijn (nog) geen nieuwe data beschikbaar
Overzicht
  • Soort Online training
  • Locatie Online
  • Voor wie Mantelzorger
  • Thema Dementie op jonge leeftijd
  • Kosten Gratis
  • Accreditatie Nee
Deel deze pagina