UKON Academy

Hét scholingsplatform voor jou als (toekomstige) zorgprofessional!

GRIP op probleemgedrag: train-de-trainer cursus

Probleemgedrag bij dementie komt veel voor in zorginstellingen. Het gedrag is belastend voor zowel de persoon met dementie als de mensen in de omgeving. Het is bij probleemgedrag belangrijk om methodisch en multidisciplinair te werken en zo de oorzaak van het gedrag op te sporen en te behandelen. Grip op probleemgedrag is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om probleemgedrag aan te pakken en het gebruik van psychofarmaca te verminderen. Het zorgprogramma bestaat uit een training die het methodisch en multidisciplinair werken aan probleemgedrag ondersteunt. 

Inhoud van de cursus
Bij deze train-de-trainer cursus word je opgeleid tot lokale GRIP coördinator. Je leert bij de train-de-trainer cursus hoe je in je eigen instelling het zorgprogramma kunt implementeren. Tijdens de cursus bespreken we uiteraard de inhoud van het zorgprogramma, maar ook het organiseren van trainingen voor je team en het motiveren van collega's. Na het volgen van de cursus kun je direct aan de slag met de implementatie van GRIP. 

Voor wie? 
Voor de Incompany training vragen we medewerkers van verschillende disciplines deel te nemen. Dit zijn in ieder geval pscyhologen en daarnaast ook zorgmedewerkers (bijvoorbeeld EVV-ers, geriatrisch verpleegkundigen) en specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten of managers (bijvoorbeeld teamleider of kwaliteitsfunctionaris) 

Het is belangrijk dat deelnemers verantwoordelijkheid en enthousiasme voelen over het toepassen van GRIP in hun organisatie. Dit bevordert ook een succesvolle implementatie en borging van GRIP. 

Cursusbegeleiding
Dr. Franka Meiland - senior onderzoeker en docent GERION, Amsterdam UMC (locatie VUmc)

Opzet van de cursus
De cursus bestaat uit twee dagdelen van 09.30-12.30 UUR.
Let op: deze training vergt voorbereidingstijd, naar verwachting 2 uur voor de eerste bijeenkomst en 4 uur voor de tweede bijeenkomst.

Kosten
De kosten bedragen €3300,- exclusief reiskosten en specifieke wensen. Voor dit bedrag mogen er maximaal 16 deelnemers meedoen aan de Incompany training.

GRIP is ontwikkeld door GERION in samenwerking met het UKON en UNO Amsterdam.

Aanmelden
Overzicht
  • Soort Cursus
  • Locatie Incompany
  • Thema Dementie
  • Kosten €3300.- excl. reiskosten en specifieke extra wensen (max. aantal deelnemers 16)
  • Contact fj.meiland@amsterdamumc.nl
  • Accreditatie Nee
Tools
GRIP op probleemgedrag
Deel deze pagina