Actueel

Op initiatief van de UKON-werkgroep ‘samen met cliënt en mantelzorger’ organiseert het UKON een interne netwerkbijeenkomst ‘informele zorg’ op 16 mei voor organisaties aangesloten bij het UKON.

20-02-2024

Uitnodiging UKON-netwerkbijeenkomst Informele zorg 16 mei 2024

Ontmoet elkaar, raak geïnspireerd en keer terug naar je eigen organisatie met een koffer vol nieuwe ideeën om morgen mee aan de slag te gaan. Het doel van de netwerkbijeenkomst is samen in gesprek gaan over het thema, het delen van best practices, methodieken die werken én wat niet werkt.

Op initiatief van de UKON-werkgroep samen met cliënt en mantelzorger organiseert het UKON een netwerkbijeenkomst ‘informele zorg’. Informele zorg is zorg en ondersteuning die wordt gegeven door mensen die dat niet als hun beroep doen. Ze helpen omdat ze een persoonlijke band hebben met de bewoner. Tot de informele zorgverleners behoren mantelzorgers, familieleden, vrienden, kennissen, buren en vrijwilligers.

Voor wie?

Dit is een interne bijeenkomst voor organisaties aangesloten bij het UKON. Er is plek voor 3 à 4 deelnemers per UKON-organisatie. Idealiter zijn dit een zorgmedewerker, een informele zorgverlener en een coördinator informele zorg

Waar een wanneer

De Netwerkbijeenkomst zal plaatsvinden op 16 mei van 10:00 – 13:00 uur bij het Radboud Experience center. 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden:

Aanmelden

Programma

09:45 – 10:00 Inloop
10:00 – 10:10 Welkom
10:10 – 12:00 Wereldcafé met vier sessies :

  • De Waalboog: De ervaringen omtrent het nieuwe initiatief ‘partners in de zorg’. Dit zijn naasten die op regelmatige basis zorgen voor hun partner, ouder, of oude buur.
  • Zorggroep Elde Maasduinen: Waarderend onderzoeken: een praktische methode om als team zelf aan de slag te gaan met de verandering naar samen doen. We vertellen over hoe deze veranderaanpak een positieve verandering kan ondersteunen waarbij alle betrokkenen samenwerken.
  • Zorggroep Maas & Waal: We willen graag inspireren over de aanpak van Samenzorgen binnen zMW d.m.v. kleine effectieve stappen en de ondersteuning van het samenzorgteam bij de samenzorg-initatieven.
  • Thebe: De eerste stap in gelijkwaardig samenwerken in de driehoek van clienten, informele en professionele zorg: “Wat zijn uw verwachtingen?”. De eerste ervaringen bij locatie IJperlaar Thebe.

12:15 – 12:35 UKON-onderzoek ‘samen-zorgen-dat’ door Juul Lavrijsen (onderzoeker) en Marleen Lovink (postdoctoraal onderzoeker)
12:35 – 13:00 De verandering in de praktijk – wat hebben we geleerd? Door Hanneke van der Meide (ZGEM)
13:00              Afsluiting inclusief lunchpakketje

 

Programma

Werkgroep

Onderdeel van de werkgroep zijn Moniek Steggerda (UKON-cliëntpanel), Rita Arts (De Waalboog), Lieke Sips (ZGEM), Eveline Berendsen (zMW), Maaike Versteegh (zMW), Marian Frijters (Thebe) & Simona van de Vinne (UKON).