Actueel

Op 4 april 2023 heeft het UKON-symposium Voel jij je thuis? plaats gevonden op de prachtige locatie in ’s-Hertogenbosch. Geeske Raams, lid van het UKON cliëntpanel blikt terug op haar ervaring tijdens het UKON-symposium.

04-04-2023

Een terugblik op het symposium 2023

Als lid van de symposiumcommissie had ik op voorhand al een beeld van hoe de dag eruit zou zien. Toch zijn mijn verwachtingen overtroffen en in prachtige ervaringen bijgesteld. De opkomst was goed en het enthousiasme van de aanwezigen was erg groot. Het plenaire programma startte heerlijk ongedwongen met een mooie terugblik op 20 jaar UKON door Raymond Koopmans en de lachwekkende theater act van Corrie & co. De zorgmedewerkers, die door moeder en dochter zo treffend werden neergezet, ontlokten aan de aanwezigen meerdere reacties van herkenning. De technische presentaties over ‘wonen met een zorgvraag’ en ‘samen werken aan een thuis’ gaven een breed perspectief op de toekomst van de zorg door de ogen van de sprekers. Daarna gaven een collega lid van het cliëntpanel en ikzelf de aanwezigen een inkijkje in wat thuis voelen betekent voor cliënten en mantelzorgers. De tijd was eigenlijk veel tekort, er is zoveel te delen vanuit een ander perspectief en inzicht.

Geeske Raams en Toine van de Wouw - leden van het UKON-cliëntpanel tijdens het UKON-symposium 2023!

Een heerlijke lunch tijdens de pauze werd gevolgd door vele interessante workshops in het middagprogramma, waarbij er ruimte was voor uitwisseling, gezellige gesprekken, nieuwe kennismakingen en leerzame momenten. Vervolgens sloot een feestelijke uitreiking van de Hans van den Bosch prijs, met een spontane act als presentator, het programma af. De dag werd afgesloten met een borrel en netwerkmogelijkheden, waarmee een vermoeiende maar welbestede dag ten einde kwam.

Geeske Raams
Lid UKON-cliëntpanel