Actueel

Elk jaar reiken we weer de Hans van den Bosch-prijs uit aan de best beoordeelde workshop op ons symposium. Bekijk in deze galerij de winnaars van 2013 t/m 2023.

Galerij Hans van den Bosch-prijs

Al vanaf het eerste UKON-symposium in 2013 reiken we jaarlijks een prijs uit voor de door de deelnemers best beoordeelde workshop van de dag. Wat begon als de UKON-UNIEK prijs werd in 2015 omgedoopt tot de Hans van den Bosch-prijs, vernoemd naar de verpleeghuisarts die in zijn leven veel betekende voor de langdurige zorg. Het winnen van deze prijs is een hele eer, gezien het scala aan interessante workshops dat ieder jaar weer de revue passeert op ons symposium.

Ter ere van de eerdere winnaars en ter inspiratie voor alle toekomstige workshopleiders, hebben we deze galerij ingericht. 

2023: Liemerije: Voel je thuis bij Liemerije!

Tijdens het UKON-symposium 2023 Voel jij je thuis? is de Hans van den Bosch-prijs in een ander jasje gestoken. Alle UKON-organisaties hebben een filmpje gemaakt met hoe zij binnen de organisatie een thuisgevoel proberen te creëren. Tijdens het symposium zijn deze filmpjes getoond en hebben de deelnemers gestemd op hun favoriet!

2021: Irene Haslinghuis, activiteitenbegeleider en Mimi Gerrits, yoga docent - Kalorama 

Dementie en yoga, een zinvolle activiteit

2019: Heidi Roosenmaallen en Monique Steehouwer - Zorgcentra de Betuwe

Het goede gesprek over een dilemma in de zorg

 

2018: Wendy Willemsen - Kalorama

Klankschalen bij mensen met dementie

2017: Helmi Ijntema - Thebe

Veranderd gedrag bij dementie: gezien en ervaren vanuit de mantelzorger

 

2016: Marieke van Eekeren, Diana Schuurbiers en Wynanda Bogaerts - tanteLouise

Beweegstimulering

2015: Ine van Heesch - tanteLouise

Wonen in vrijheid m.b.v. domotica op Vissershaven

2014 (UKON-UNIEK prijs): Mariska Haazen - Archipel

De "kwiek" looproute voor ouderen

2013 (UKON-UNIEK prijs): Nathalie Huitema - Archipel

De sekskoffer

In memoriam dr. Hans van den Bosch

dr. Hans van den Bosch was pionier van de ouderengeneeskunde en grondlegger van het Universitair Verpleeghuis Netwerk Nijmegen (UNVN), nu UKON. Hans van den Bosch leed aan grootcellig B-lymfoom (CZS). Hij koos voor kwaliteit van leven en wilde niet in een eindeloos behandelcircuit belanden. dr. Hans van den Bosch is op 16 juli 2014 thuis overleden. Ter ere van Hans werd de UKON-UNIEK prijs in 2015 omgedoopt tot de Hans van den Bosch-prijs.