Maak kennis met Moniek Steggerda

Mijn interesse gaat vooral uit naar de niet-zorgtechnische aspecten van de zorg, zoals bejegening, communicatie, welbevinden, geestelijke / spirituele en psychische zorg en andere vormen van zorg, wat binnen Kalorama ‘complementaire’ zorg heet

Maak kennis met Moniek Steggerda - Lid van het UKON-cliëntpanel

Ik ben 65 jaar en recent gepensioneerd. Ik heb psychologie en religiewetenschappen gestudeerd. In mijn werkende leven was ik sociaal wetenschappelijk onderzoeker en vanaf mijn 50ste was ik geestelijk verzorger in een ziekenhuis. Sinds enige jaren zit ik in de cliëntenraad van Kalorama, locatie Veste Brakkenstein en voorheen ook in de locatieraad van het Centrum voor doofblinden. Mijn beide ouders verblijven / verbleven daar.

Mijn interesse gaat vooral uit naar de niet-zorgtechnische aspecten van de zorg, zoals bejegening, communicatie, welbevinden, geestelijke / spirituele en psychische zorg en andere vormen van zorg, wat binnen Kalorama ‘complementaire’ zorg heet. Ik heb van dichtbij mogen ervaren hoe belangrijk bv ‘klankschalen’ waren voor het welbevinden van mijn vader. Ook alle onderzoek die betrekking heeft op familie en de relatie tussen zorg en familie en tussen familie en bewoner heeft mijn belangstelling. Dit vanuit de persoonlijke ervaring dat zorgmedewerkers het best lastig vinden om om te gaan met familieleden die meer betrokken willen  zijn bij de zorg van hun dierbare. Omdat ik de worsteling van de zorgmedewerkers binnen de instelling zie, heeft ook de fysieke en geestelijke gezondheid van zorgmedewerkers mijn belangstelling en hoe een zorginstelling hiermee omgaat.        

Vanuit mijn werk als onderzoeker heb ik ervaring met het lezen en begrijpen van opzet, uitvoering en rapportages van onderzoek en hoop zo een bijdrage te kunnen leveren.

Monique Steggerda - Lid UKON-cliëntpanel