UKON Academy

Hét scholingsplatform voor jou als (toekomstige) zorgprofessional!

Gratis workshop: PET@Home


Huisdier en het steunsysteem van de cliënt: ‘Als voor het baasje gezorgd moet worden’
Huisdieren kunnen aanzienlijke voordelen bieden aan thuiszorgcliënten, zoals het bevorderen van sociaal contact, het stimuleren van lichaamsbeweging, het verminderen van depressie en eenzaamheid, en het geven van een doel aan het leven, wat leidt tot een verbeterde levenskwaliteit. Hoewel het bezit van huisdieren afneemt naarmate mensen ouder worden, zijn er nog steeds veel thuiszorgcliënten die huisdieren hebben. In de context van thuiszorg kunnen huisdieren echter specifieke uitdagingen met zich meebrengen. Thuiszorgcliënten worden bijvoorbeeld vaker afhankelijk van anderen voor de zorg van hun huisdier vanwege gezondheidsachteruitgang. Bovendien kunnen allergieën of angst bij zorgmedewerkers een rol spelen wanneer zij een cliënt met een huisdier bezoeken. Verder is het de vraag waar het huisdier naartoe kan als de cliënt niet langer voor het huisdier kan zorgen vanwege een ziekenhuisopname, verpleeghuisopname of overlijden.

De Open Universiteit en het Radboudumc hebben met zorgcliënten, mantelzorgers en zorgmedewerkers daarom de PET@home Toolkit ontwikkeld. Om aan de slag te gaan met deze toolkit is er een gratis* workshop over kwesties rondom huisdieren in de thuiszorg voor thuiszorgmedewerkers ontwikkeld.

Hoe ziet de workshop eruit?
Tijdens de workshop zullen wij de Toolkit en de rol van huisdieren voor thuiszorgcliënten toelichten. Dit zal gebeuren via een quiz, rollenspel en een groepsdiscussie.

Duur
De workshop zal ongeveer 1.5 uur duren en wordt, bij voorkeur, gehouden op uw locatie.

Contact & aanmelden
Mocht u vragen of interesse hebben, dan kunt contact opnemen (pethome@ou.nl of peter.reniers@ou.nl, of telefoonnummer: 0623799006).

*De workshop wordt op dit moment nog gratis aangeboden vanwege een beschikbaar gesteld budget vanuit ZonMw.

Aanmelden
Overzicht
  • Soort Workshop
  • Locatie Eigen zorgorganisatie
  • Thema Thuiszorg
  • Kosten Gratis
  • Contact pethome@ou.nl
Informatie & materiaal
Flyer PET@Home
Deel deze pagina