Actueel

Artikel van UKON-promovendus Eline van Buuren is genomineerd voor de jaarlijkse Alzheimer Award.

14-05-2024

UKON-onderzoek over dementie en eetproblematiek genomineerd voor jaarlijkse Alzheimer Award

Recent publiceerde UKON-promovendus Eline van Buuren, samen met Jenny van der Steen - van Kampen, Mariëlle Olthof-Nefkens, Christian Bakker, Raymond Koopmans, Marieke Perry en Hanneke Kalf het artikel The complexity of nutritional problems in persons with dementia: expanding a theoretical model.

Het artikel werd geselecteerd uit een kleine 800 artikelen voor nominatie voor de jaarlijkse Alzheimer Award die wordt uitgereikt door de redactie van de Journal of Alzheimer’s Disease (JAD).

Eline over het onderzoek: ‘In dit onderzoek hebben wij een theoretisch model voorgelegd aan zorgprofessionals en vervolgens de aspecten interprofessioneel samenwerken en ethische factoren toegevoegd. Het is ontzettend belangrijk om alert te zijn op alle factoren die een rol kunnen spelen bij eet- en drinkproblemen en dit ook mee te nemen bij de analyse en behandeling ervan. Alleen op die manier kunnen we mensen met dementie die te maken hebben met eet- en drinkproblemen zo goed mogelijk helpen – en ernstige gevolgen zoveel mogelijk voorkomen. Het stemmen wordt tot eind mei uitgevoerd door vakgenoten, dus het wordt spannend!’

Stem hier op het artikel*

*Het stemmen is alleen mogelijk als je een inlog hebt bij het Journal of Alzheimer's Disease (JAD)