Actueel

Wil jij als (wijk)verpleegkundige, verpleegkundig specialist, physician assitant, arts, paramedicus of psycholoog in de (langdurige) ouderenzorg aan de slag met het verbeteren van zorg en het implementeren van vernieuwingen? Dan is de cursus 'Evidence Based Practise in de (langdurige) ouderenzorg' iets voor jou!

07-05-2024

Start nieuwe cursus 'Evidence based practice (EBP) in de (langdurige) ouderenzorg: Op zoek naar de best passende zorg

In september start er in samenwerking met de HAN University of Applied Sciences en UKON Academy een nieuwe cursus Evidence Based Practice (EBP) in de (langdurige) ouderenzorg. EBP is essentieel in het bieden van passende zorg, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt en toenemende complexiteit van zorg. Het helpt je om in de zorg voor een cliënt of cliënten de juiste beslissing te nemen. De beslissing maak je door het integreren van het beste bewijs uit wetenschappelijk onderzoek, de professionele expertise/kennis van jezelf en je collega’s en de voorkeuren en wensen en van cliënt(en).

Lesprogramma
De cursus bestaat uit een lesprogramma van 4 dagdelen: 4 september, 9 oktober, 6 november en 4 december. De cursus is erop gericht om je EBP-kennis en EBP-vaardigheden weer op pijl te brengen en te reflecteren op je eigen houding ten opzichte van EBP. Wat draag jij uit? Je krijgt handvatten hoe je EBP kunt integreren in de dagelijkse veeleisende praktijk.

Docenten
De docenten zijn Marleen Lovink (verplegingswetenschapper en post-doc onderzoeker bij UKON), Viviane Knoops (Adviseur en trainer, HAN VDO, Academie Gezondheid en Vitaliteit), Harmke Hulshof (Opleidingscoördinator en trainer opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie, HAN VDO, Academie Gezondheid en Vitaliteit) & Mieke Koning (UKON Science Practitioner)

Benieuwd naar de curus Evidence based practice (EBP) in de (langdurige) ouderenzorg?

Bekijk hier de cursus