Actueel

Een-voor-het-raam theatervoorstelling over troost op afstand.

03-11-2020

Primeur voorstelling ‘Soelaas’ bij Kalorama

Onze bewoners van de psychogeriatrische afdeling hebben zichtbaar genoten. Sommigen deden spontaan mee met de mimebewegingen

Dit najaar had Kalorama de primeur van de voorstelling ‘Soelaas’ door het Openblik theater. Door corona missen veel mensen het contact met anderen, met name alleenstaande oudere mensen. Dit geldt ook voor bewoners van Kalorama. Het Openblik theater wil met deze intieme, poëtische en beeldende voorstelling ouderen op een bijzondere manier troost bieden, het gemis verzachten en op liefdevolle wijze moed in spreken.

Campagne van de Rijksoverheid: Aandacht voor elkaar

De voorstelling ‘Soelaas’ heeft een bijzondere vermelding op de website van de Rijksoverheid. Deze campagne is dit najaar gestart. Door het hele land worden er al veel activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Aandacht voor elkaar’.

Het Openblik theater heeft een subsidie gekregen van het Fonds Sluyterman van Loo, de Stichting RCOAK en de gemeente Nijmegen waardoor ze de voorstelling de komende maanden tegen een gereduceerd tarief kunnen aanbieden aan woonzorglocaties voor ouderen in de regio Nijmegen en Arnhem. Belangstellenden kunnen de voorstelling boeken op www.openbliktheater.nl/soelaas.