Actueel

Het doel van de bijeenkomst is vast te stellen welke competenties een Wzd-functionaris nodig heeft, opgesplitst in kennis, vaardigheden en attitude.

31-10-2022

Gezocht: Deelnemers consensusbijeenkomst competenties Wzd-functionaris

Ben jij arts, gezondheidszorgpsycholoog of orthopedagoog-generalist? Heb je tenminste 1 jaar werkervaring als Wzd-functionaris in de verpleeghuiszorg? En heb je ervaring met het beoordelen van zorgplannen? Wil je vanuit jouw expertise delen welke competenties een Wzd-functionaris nodig heeft? En ben jij nieuwsgierig hoe andere collega's hierover denken? 

Dan ben je van harte uitgenodigd om op maandag 28 november van 15:30 tot 17:00 deel te nemen aan een online consensusbijeenkomst!

Het doel van de bijeenkomst: 
Het UKON doet onderzoek naar de vraag wat ter zake kundig in de rol van de Wzd-functionaris betekent. Een feitelijke beschrijving hiervan wordt in de Wet zorg en dwang (2020) en in de handreiking 'Profiel Wzd-functionaris' (2019) niet gegeven. Om inzicht te verkrijgen in wat ter zake kundig is, organiseren we een consensusbijeenkomst met experts uit het werkveld.

Het doel is vast te stellen welke competenties een Wzd-functionaris nodig heeft, opgesplitst in kennis, vaardigheden en attitude. Tijdens deze bijeenkomst zullen we competenties voorleggen, die geïnventariseerd zijn vanuit nascholingen tot Wzd-functionaris. We gaan graag met u in gesprek over deze competenties om gezamenlijk tot consensus te komen welke competenties kenmerkend zijn voor de Wzd-functionaris vanuit ervaringen in de praktijk.

In het vervolg van de studie onderzoeken we in welke mate de verpleegkundig specialist 'ter zake kundig' zou zijn, om de rol van Wzd-functionaris uit te voeren.

Wilt u deelnemen?

Stuur dan een mail met uw naam, functie en de naam van uw organisatie naar Annemiek de Groot (Onderzoeker UKON & Radboudumc).

Ik meld me aan!

Wilt u aanvullende informatie?

Voor aanvullende informatie over het project of de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Annemiek de Groot (Onderzoeker UKON & Radboudumc) of met Marleen Lovink (Projectleider UKON & Radboudumc).

Waar, wanneer & vergoeding? 

  • Online bijeenkomst 
  • 8 tot 12 deelnemers
  • Maandag 28-11-2022 van 15:30 tot 17:00
  • Per deelnemer is €150,- vacatiegeld beschikbaar.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het project 'De VS in de rol van de Wzd-functionaris - ter zake kundig'. Wil je meer weten over dit project? Neem dan hier een kijkje op de projectenpagina!

Dit project werd uitgevoerd door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) en het Radboudumc. De opdrachtgever van het project is Stichting Brentano, Amstelveen.