Actueel

Op 8 februari heeft het SANO-communicatiesymposium: communicatie in de ouderenzorg is 'een vak apart' plaatsgevonden in Nijmegen.

27-02-2024

Een terugblik op het SANO-communicatiesymposium: communicatie in de ouderenzorg is 'een vak apart'

Hoe hoe bereik je de zorgmedewerkers die al een overvol dagprogamma hebben? Welke tools spreken hen aan? Intranet? Nieuwsbrieven, of toch een filmpje of een e-learning? Hoe houd je de informatie voor de medewerkers in de organisatie eigenlijk aantrekkelijk en behapbaar? Hoe houd je hen geïnspireerd en open voor ‘leren’ of het opdoen van nieuwe kennis?

Soms best een ingewikkeld vraagstuk, waar geen pasklaar antwoord op te vinden is. Daarom organiseerden de zes academische netwerken ouderenzorg, verenigd in SANO, een gezamenlijk symposium voor communicatieprofessionals van de aangesloten ouderenzorgorganisaties.

Op 8 februari ontmoetten we elkaar in Nijmegen. Een inspirerende dag voor en door communicatieprofessionals, waar we niet alleen veel geleerd hebben van Debby Gerritsen, Bob van Dam, Melanie Molenaar, Anco Peeters, Geertje Algera, Harry Slagman, Jennifer van den Broeke en Alice Bakker, maar ook elkaar ontmoet hebben en ervaringen en vragen met elkaar hebben gedeeld. Want ook daar zijn onze netwerken voor.

Bekijk hieronder de sfeerbeelden van het communicatiesymposium!