Actueel

Voor het Werken met Dementie (WerkDEM) project zijn we op zoek naar mensen met dementie die nog actief zijn op de arbeidsmarkt of recent zijn gestopt.

11-01-2023

Deelnemers Werken met Dementie project gezocht!

Werk is voor veel mensen belangrijk, ook voor mensen met dementie. In de praktijk ontbreekt het echter aan handvatten om mensen met dementie en hun (werk)omgeving hierbij te ondersteunen. In dit onderzoeksproject willen we deze handvatten ontwikkelen. We zijn benieuwd naar de wensen en mogelijkheden om met dementie te blijven werken. We zouden daarom graag met (voormalig) werknemers met dementie in gesprek gaan tijdens een online groepsgesprek om een nog beter beeld te krijgen van de wensen en mogelijkheden om te werken met dementie. 

Naar wie zijn we op zoek?
Je bent 67 jaar of jonger en bij u is de diagnose dementie gesteld. Daarnaast ben je nog aan het werk als zelfstandige of bij een werkgever, of u bent recent gestopt met werken. We zouden graag met je in gesprek gaan op donderdag 26 januari van 14.00 tot 16.00 (inclusief pauze) tijdens een online groepsgesprek via Zoom. 

Of

Je bent een naaste (partner, zoon/dochter, broer/zus of ouders) van een persoon met dementie op jonge leeftijd? En heeft hij/zij gewerkt met dementie? Dan zijn we ook op zoek naar jou! De datum van het online groepsgesprek volgt in overleg.

Aanmelden of meer informatie
Voor meer informatie of om aan te melden kunt u contact opnemen met onderzoeker Bo Smeets door een mail te sturen naar werkdem-np@maastrichtuniversity.nl

Dit onderzoek is een initiatief van Alzheimer Centrum Limburg in samenwerking met Maastricht University, UKON/Radboudumc Alzheimer Centrum, Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd, Alzheimer Nederlander, FTD Lotgenoten, Dokterswerk, Deventer Ziekenhuis, ouderenzorgorganisatie De Wever, Railtech B.V. en Ministerie van Binnenlandse Zaken UBR Bedrijfszorg. Dit onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw.