Actueel

Op 14 juli organiseert UKON-organisatie Stichting De Waalboog het middagsymposium 'Acute agressie bij ouderen met dementie'

12-05-2022

De Waalboog organiseert het middagsymposium 'Acute agressie bij ouderen met dementie'

Agressie in de ouderenzorg, het komt helaas met enige regelmaat voor. Door complexe zorgvragen van bewoners en cliënten komen acute agressieve situaties in verpleeghuizen en woonzorgcentra steeds vaker voor. En ze hebben een grote impact op de bewoner en diens medebewoners, de familie en de zorgverleners.

Hoe houd je op dat soort momenten het hoofd koel? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe benader je een agressieve cliënt? Welke medicatie is het meest geschikt? En hoe zorg je  voor goede nazorg? Deze zaken en meer bespreken we graag met zorgprofessionals tijdens het middagsymposium ‘Acute agressie bij ouderen met dementie’.

Het symposium vindt plaats op donderdag 14 juli in het expertisecentrum Joachim en Anna (Nijmegen). Ook is het symposium prima online te volgen via een livestream. De kosten voor het symposium bedragen €25,-.
Accreditatie is aangevraagd voor 2 punten bij Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) voor specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen.