Oude vrouw met verzorgende

Lenny Tange

Op wetenschappelijk avontuur in Zeeland! Voor één dag in de week werk ik als Science Practitioner (SP) binnen de Stichting Voor Regionale Zorgverlening (SVRZ).

Mijn motivatie om in deze functie werkzaam te zijn komt voort uit de behoefte om de zorg morgen een beetje beter te kunnen maken ten opzichte van vandaag.

Ik leg verbinding tussen resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en de praktijk.

Met verschillende projecten ben ik aan de slag gegaan waaronder een dynamische en leerzame invulling te geven aan het kenniscafé binnen onze organisatie, wat drie keer per jaar plaats vindt. Het afwisselende programma, de interactie en kennis vanuit de wetenschap te vertalen naar de praktijk heeft tot nu toe geleid tot een beduidend grotere opkomst en enthousiasme bij de deelnemers.

Daarnaast heb ik me bezig gehouden met het verbeteren van het triageproces binnen de organisatie, daarbij richtend op de randvoorwaarden en structuur. Het eindresultaat waren zakkaartjes met de benodigde informatie die de zorgmedewerkers en coördinerend verpleegkundigen bij zich kunnen dragen tijdens de werkzaamheden. Informatie en tools vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn hierbij toegepast.

Bruisend van ideeën ben ik na de zomervakantie weer van start gegaan. Een nieuw idee is het opzetten van een mini-symposium over de onderzoeken die binnen de organisatie zijn uitgevoerd. Daarnaast ga ik aan de slag met een onderzoek in de praktijk, aangestuurd vanuit het AMC in het kader van mijn opleiding tot klinisch epidemioloog.

Enorm veel afwisseling en uitdaging, genoeg om er zelfs een hele week mee te vullen!