Oude vrouw met verzorgende

Wanda Rietkerk

Voor de eerste editie van ‘in de spotlight’: toegewijd specialist ouderengeneeskunde Wanda Rietkerk. 7 juli promoveert zij op haar onderzoek naar ontwikkelingen in de zorg voor thuiswonende ouderen.

Toegewijd, enthousiast en energiek

Wanda Rietkerk werkt als specialist ouderengeneeskunde bij Noorderboog en als onderzoeker bij het UNO-UMCG. Debby Gerritsen is haar co-promotor, maar Wanda is dus niet direct UKON-onderzoeker. Toch, bij een quiz over UKON-onderzoekers en hun bezigheden (tijdens een bijeenkomst), was de winnaar: Wanda. Lachend: “ik vind het leuk om op de hoogte te blijven van elkaars onderzoek”.

Het tekent Wanda’s karakter: toegewijd, enthousiast en energiek. Met hetzelfde gemak vertelt zij over haar carrière-ambities als zorgprofessional, als over haar hobby’s. Lekker eten en goede wijn drinken met haar man, een wijnprofessional, is een favoriet. Wat betreft professionele aspiraties: “het vertalen van academische kennis naar bruikbare tools voor de praktijk en de praktijk warm laten lopen voor (on)opgeloste vraagstukken om de zorg beter te maken”. Passie dus, voor datgene waar wij bij het UKON en UNO-UMCG voor staan.

 

Lees verder