Maak kennis met Simona van de Vinne

Tijdens mijn studententijd heb ik in verschillende verpleeghuizen gewerkt, waar mijn interesse en affiniteit voor de ouderenzorg is gegroeid.

Maak kennis met Simona van de Vinne: nieuwe netwerkcoördinator UKON
Tijdens mijn bachelor Gezondheidswetenschappen richting beleid, management & evaluatie van zorg aan de universiteit van Maastricht heb ik me bezig gehouden met complexe vraagstukken – hoe deze zijn gevormd en waar de verbeterpunten zitten. Het kernpunt hierbij is altijd dat de cliënt centraal staat. Na mijn bachelor heb ik de master health, wellbeing & society gevolgd aan de universiteit van Tilburg. Deze master specialiseert zich in gezondheidsbeleid, maatschappelijke veerkracht en gezondheid & welzijn. Tijdens mijn studententijd heb ik in verschillende verpleeghuizen gewerkt, waar mijn interesse en affiniteit voor de ouderenzorg is gegroeid. In aansluiting hierop schreef ik mijn masterscriptie over ‘ageism’.

Waarom spreekt deze functie/het UKON je aan?
UKON zet de ouderenzorg op de kaart. Door de wetenschappelijke benadering zorgen we er samen voor dat we de juiste vragen stellen, oplossingen bedenken en kennis uitwisselen. Deze nieuw ontwikkelde kennis moet in de praktijk terechtkomen, om uiteindelijk de kwaliteit van zorg en dus de kwaliteit van leven te verbeteren. Als netwerkcoördinator werk je samen met zorgprofessionals om bovenstaande te bewerkstelligen. De UKON-academy, waar ik mij tevens een dag per week mee ga bezighouden, levert een bijdrage aan het slaan van de brug tussen de wetenschap en het onderwijs.

Waar kijk je (het meest) naar uit?
Ik kijk er naar uit om collega’s te ontmoeten, kennis en creatieve ideeën te delen. Een positieve impact maken, daar werken we samen aan.

Simona van de Vinne - netwerkcoördinator UKON

Simona van de Vinne - netwerkcoördinator UKON

Door de wetenschappelijke benadering zorgen we er samen voor dat we de juiste vragen stellen, oplossingen bedenken en kennis uitwisselen. Deze nieuw ontwikkelde kennis moet in de praktijk terechtkomen, om uiteindelijk de kwaliteit van zorg en dus de kwaliteit van leven te verbeteren