Oude vrouw met verzorgende

Maak kennis met Nicole Janssen

Een brug slaan tussen de wetenschap en de praktijk is onmisbaar om de zorg te verbeteren. Beide kanten kunnen veel van elkaar leren om samen de beste zorg te leveren voor patiënten en hun naasten.

Maak kennis met Nicole Janssen: nieuwe netwerkcoördinator UKON & EENnacoma
Gezondheid is een thema dat mij altijd heeft aangesproken. Een van de redenen waarom ik koos voor de opleiding Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Hoewel ik de wetenschap super interessant vond, wilde ik een link met de praktijk en een brug vormen tussen verschillende expertises. Na het afronden van de master Health Food Innovation Management, kwam ik terecht bij een bedrijf dat babyvoeding produceert waar ik een vertaalslag kon maken van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk, zoals bij het vertalen van complexe informatie naar begrijpelijke communicaties of het gebruiken van wetenschappelijke onderzoek in het realiseren van productinnovaties. Doordat het bleef kriebelen om dichter bij de gezondheidszorg te werken, ben ik bij UKON terecht gekomen. Ik ben gedreven om kennis te verspreiden, experts te verbinden en onderzoek te vertalen naar praktijkgerichte tools. 

Nicole Janssen - netwerkcoördinator UKON & EENnacoma

Nicole Janssen - netwerkcoördinator UKON & EENnacoma

Een brug slaan tussen de wetenschap en de praktijk is onmisbaar om de zorg te verbeteren. Beide kanten kunnen veel van elkaar leren om samen de beste zorg te leveren voor patiënten en hun naasten.

Een brug slaan tussen de wetenschap en de praktijk is onmisbaar om de zorg te verbeteren. Beide kanten kunnen veel van elkaar leren om samen de beste zorg te leveren voor patiënten en hun naasten. Bij UKON krijg ik de kans om bij te dragen aan deze belangrijk vertaalslag waarbij ik verbinding kan leggen tussen uiteenlopende expertises. Het is mooi om de passie en toewijding van alle betrokkenen te zien.

Wat mij erg aanspreekt, naast het verbinden van wetenschap met de praktijk, is de samenwerking met uiteenlopende expertises, de diversiteit van de functie, en het doel om gezondheidszorg rondom kwetsbare groepen te verbeteren. De complexiteit van de zorg neemt toe terwijl zorgverleners (te) weinig tijd hebben om aan de zorgvraag te voldoen. UKON speelt een belangrijke rol om in deze uitdagende tijd kwaliteit van leven en zorg voor kwetsbaren te verbeteren.

Ik kijk er naar uit om mezelf te ontwikkelen tot een waardevolle partner voor een diverse groep partijen die betrokken zijn bij het verbeteren van de zorg en met name met het implementeren van innovaties.