Oude vrouw met verzorgende

Maak kennis met Lenny Tange

Lenny Tange een echte Zeeuwse. Lenny was Verpleegkundig specialist (VS) én science practitioner (SP) bij SVRZ, maar vanaf half mei werkzaam als UKON- onderzoeker.

Lenny was Verpleegkundig specialist (VS) én science practitioner (SP) bij SVRZ, maar vanaf half mei gedetacheerd vanuit SVRZ bij het UKON als onderzoeker en PhD student voor het project Communiceren volgens de SBAR.

Tijdens de opleiding tot VS kwam ik er al achter dat ik onderzoek heel erg leuk vond om te doen en ontstond de ambitie om me daarin verder te ontwikkelen. Samen met een klasgenoot, M. de Boo van Uijen, heb ik in het laatste jaar van de VS-opleiding een veldonderzoek uitgevoerd naar de bruikbaarheid van nitriettest binnen het diagnostisch proces van urineweginfecties bij kwetsbare ouderen in het verpleeghuis. Hierbij werd de specificiteit van de nitriettest bepaald onder continente somatische en psychogeriatrische verpleeghuisbewoners (artikel: Nitriettest zet behandelaars op het verkeerde been). Al snel werd ik binnen de organisatie gevraagd deel te nemen aan de Onderzoeks- en Wetenschapscommissie en kwam ook de vraag of ik interesse had in de functie van SP. Die functie ben ik vervolgens gaan uitvoeren voor 1 dag in de week naast het volgen van de functie van VS en de opleiding Master Evidence Based Practice in Health Care aan het UMC te Amsterdam. Vanuit het UKON werd het onderwerp voor mijn onderzoek binnen deze studie aangeleverd: Het ontwikkelen en valideren van de EBPA-eqf3&4: een vragenlijst die de affiniteit met EBP meet onder verzorgenden-IG en mbo-verpleegkundigen werkzaam in het verpleeghuis. Dit heb ik als een zeer interessante maar ook zeker als een intensieve studie ervaren waarbij de nodige obstakels moesten worden overwonnen waar ik enorm veel van geleerd heb.

Als fanatieke watersporter houd ik mijzelf altijd voor: You can’t stop the waves, but you can learn to surf.

SVRZ kent veel (kleinschalige) locaties verspreidt door heel Zeeland, waardoor een effectieve communicatie van groot belang is. Dit geeft een Zeeuws tintje aan het actieonderzoek-SBAR, en maakt dat het voor mij nog aantrekkelijker wordt om het te gaan uitvoeren. Ik word enthousiast als ik invloed heb op verbeteringen in de praktijk én als mensen er ook echt iets aan hebben. Dat maakt actie-onderzoek zo leuk. Je kunt een interventie meteen invoeren, werkt dit? En dan verder uitrollen.

Mijn liefde voor onderzoek is ontstaan door de verbetering die het teweeg kan brengen in de praktijk.