Oude vrouw met verzorgende

Maak kennis met José Peeters

De missie van José is om de kennis uit onderzoek te verbinden met de praktijk. De combinatie van de functie van netwerkcoördinator en onderzoeker bij het UKON biedt volop kansen.

Maak kennis met José Peeters: nieuwe netwerkcoördinator UKON
Als 18-jarige heb ik een tijdje in een verpleeghuis gewerkt. Daar had ik veel bewondering voor de manier waarop zorgprofessionals omgaan met ouderen in een vergevorderd stadium van dementie. Tegelijkertijd zag ik soms bij hen de onmacht en onbegrip.

Dat motiveerde mij om Sociale Psychologie in Nijmegen te gaan studeren en onderzoek te gaan doen op het gebied van ouderen. In de hoop dat de kennis uit onderzoek bij draagt aan het verder verbeteren van de zorg en de leefsituatie van ouderen in verpleeghuizen. Dementie, mantelzorg en innovatie zijn terreinen waar mijn kwaliteiten en interesses liggen. Ik ben vrijwilliger bij het Alzheimer café waar ik in gesprek ga met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Als netwerkcoördinator ben je de link tussen de praktijk - de UKON-organisatie- en onderzoek. Dat spreekt me erg aan in deze functie. Door in organisaties na te gaan welke praktijkvragen er zijn, deze te vertalen naar wetenschappelijk onderzoek, goede initiatieven en tools te ontwikkelen en te implementeren is de cyclus rond. Behalve coördinator ben ik ook nog als onderzoeker werkzaam ben bij het UKON. Dat is voor mij een ideale combinatie.

Ik kijk er naar uit om nieuwe collega’s en inspirerende mensen te ontmoeten. Om samen met anderen voortvarend aan de slag te gaan, en om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen voor de zorg. We komen elkaar vast tegen!

José Peeters - netwerkcoördinator & onderzoeker UKON

José Peeters - netwerkcoördinator & onderzoeker UKON

Samen met, voor en door kwetsbare mensen, hun naasten en zorgprofessionals. Dat vind ik belangrijk en draagt ertoe bij dat onderzoek ‘landt’ in de praktijk.