Maak kennis met Cynthia Hofman

Bij het UKON ga ik aan de slag als aanjager voor een nieuw op te zetten platform. Hierop worden kennisproducten (zoals tools, cursussen, trainingen etc.) geëtaleerd

Maak kennis met Cynthia Hofman: nieuwe Projectleider UKON Academy

Mijn opa had meerdere hersenbloedingen gehad, kreeg geheugenproblemen, begon zich ‘agressiever' te gedragen en werd compleet afhankelijk van de zorg en ondersteuning die mijn moeder en tante hem boden. Sindsdien fascineerde het brein en de zorg mij. Dit motiveerde mij om jaren later Neuropsychologie te studeren en promotieonderzoek te doen naar de zorgpreferenties van ouderen.

Inmiddels ben ik ruim acht jaar werkzaam bij Vilans, de landelijke kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Daar werk ik als onderzoeker en richt ik me met name op thema’s zoals Persoonsgerichte zorg en Samen Beslissen bij de doelgroepen (kwetsbare) ouderen en mensen met dementie. Daarnaast ben ik redactielid van Denkbeeld, een populair- wetenschappelijk opinieblad waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.

Bij het UKON ga ik aan de slag als aanjager voor een nieuw op te zetten platform. Hierop worden kennisproducten (zoals tools, cursussen, trainingen etc.) geëtaleerd. Op die manier maken we (nieuwe) kennis vindbaar en beschikbaar voor de praktijk, zodat deze in het dagelijks handelen kan worden toegepast.

Cynthia Hofman: projectleider UKON-Academy

Cynthia Hofman: projectleider UKON-Academy

Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn enthousiaste UKON collega’s en in co-creatie met een aantal gebruikers (‘de praktijk’) dit platform te bouwen en lanceren. Kennis hoort immers te stromen en is niet bedoeld om ergens op de plank te blijven liggen.