Functiemix V&V

Informatie én een miniserie van 3 webinars over de samenhang in de functies V&V: opleidingsniveau 2-8

Webinars Functiemix V&V: Veel besproken en geleerd

Met als doel het creëren van samenhang tussen de verschillende V&V-functies in het verpleeghuis, begonnen we in november met de eerste webinar uit een serie van drie. We gingen in gesprek met bestuurders, managers en natuurlijk verzorgenden en verpleegkundigen uit ons netwerk. De leerzame presentaties en interessante gesprekken brengen ons weer een stap verder bij het ontwikkelen van een aantrekkelijke functie op hbo-niveau.

Op deze pagina lees je de samenvatting van de afzonderlijke webinars en kun je de presentaties en resultaten bekijken. Voor wie niets wil missen, zijn de webinars ook volledig terug te kijken.

Webinar I

Bekijk de eerste webinar over: Noodzaak functiemix en samenhang tussen competenties: aanpak Lyvore en Zorgcentra De Betuwe.

In deze webinar gaat Anke Persoon (UKON) in gesprek met Hester Vermeulen, hoogleraar Verplegingswetenschap Radboudumc; Trudy Riezebos, HR-adviseur Lyvore; Aafje Looren de Jong, kwaliteitsverpleegkundige, Zorgcentra De Betuwe.

Webinar II

In het tweede webinar gingen we in gesprek over de inzet van hbo-verpleegkundigen. Aan de hand van ervaringen bij Attent spraken we over kwesties als: wat is ervoor nodig om HBO-verpleegkundigen aan te trekken en te behouden voor de verpleeghuiszorg? Is het noodzakelijk dat hbo-verpleegkundigen in de praktijk werken, om goed te kunnen functioneren?

De presentatie en de resultaten van de Mentimeter vind je terug onder het kopje 'Bestanden'. 

Met dank aan de sprekers vanuit Attent: Wil Zajdenband, directeur; Jozef Middendorp, beleidsmedewerker Kwaliteit & Ontwikkeling zorg; Elianne Radstaak en Roy van Dam, seniorverpleegkundigen.

 

 

 


Webinar III

De derde webinar ging over de rol van de bestuurder, verzorgenden en verpleegkundigen: ervaringen ZuidOostZorg. Plus, reacties op het UKON-profiel hbo-verpleegkundige. Sprekers tijdens deze webinar waren Anke Huizenga, bestuurder en Berber Hommes, HBO-VGG van ZuidOostZorg en Danielle Termeer, Verpleegkundig specialist bij Archipel.

Het UKON-profiel van de hbo-verpleegkundige

We hebben met het UKON-expertteam V&V een voorlopige profielschets gemaakt. Hier zijn we tijdens de derde webinar verder op ingegaan.

Profiel HBO-verpleegkundige

Bestanden
Tvz 2021 Functiemix VV Tvz 2021 Functiemix VV Casus ZOZ Tvz 2021 Hbo Vgg Er Tvz 2021 Coaching UKON Profiel Hbo Verpleegkundige Programma Webinars VV Functiemix Literatuur functiemix V&V Functiemix VV Webinar I Presentaties Functiemix VV Webinar I Mentimeter Functiemix VV Webinar II Presentaties Functiemix VV Webinar II Mentimeter Functiemix VV Webinar III Presentaties Functiemix VV Webinar III Mentimeter
Deel deze pagina