Raadpleeg je wetenschapper

Inge Knippenberg vervult sinds kort de 'raadpleeg-je-wetenschapper'-functie vanuit het UKON-onderzoeksprogramma. Deze adviesfunctie is bedoeld voor science practitioners (SP'ers) van aangesloten UKON-organisaties die vragen hebben rondom onderzoek. Het idee ontstond tijdens een meet-up bijeenkomst waarbij SP'ers en UKON-onderzoekers in gesprek gingen over de verbinding tussen praktijk en wetenschap. Inge: “We merkten dat het prettig is voor SP'ers om UKON-onderzoekers als vraagbaak te hebben. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het best passende onderzoeksdesign of de analyse van data”. 

Inge Knippenberg, UKON-onderzoeker

Inge Knippenberg, UKON-onderzoeker

Ik vind het erg leuk om mee te denken over geschikte onderzoeksmethoden en analyses.

Inge: “Zo kregen we eind vorig jaar van Archipels SP'er de vraag of er beknopte informatie beschikbaar was over regelgeving rondom onderzoek. Zij merkte dat niet iedereen binnen de organisatie hierover volledig op de hoogte was en wilde hen graag beter informeren.” Een duidelijk overzicht was er echter nog niet, dus bundelden we de belangrijkste informatie in één beknopt document. Deze factsheet over wet- en regelgeving rondom onderzoek werd daarna verspreid onder alle SP'ers. “Deze terugkoppeling is erg belangrijk, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen”

Ben je science practitioner bij een aangesloten UKON-organisatie en heb je een vraag? Stel je vraag aan Inge  via UKON.elg@radboudumc.nl met in de onderwerpregel “raadpleeg je wetenschapper”. Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op.