Verzorging + Mieke (duimen omhoog)

Webinars

Webinars van, door en voor UKON-organisaties. Bekijk ze hier terug!

Implementeren Delierzorg (25-01-2022)

Preventie, herkenning en behandeling van een delier blijft complex. Het UKONexpertteam delier heeft een toolkit ontwikkelt om de zorg en behandeling van een delier te optimaliseren. De toolkit biedt handvatten voor optimale multidisciplinaire delierzorg in de langdurige zorg. De focus ligt op psychogeriatrische, somatische en terminale cliënten in de thuis-en verpeleeghuiszorg. In de webinar zal aan de hand van casuïstiek en praktijkvoorbeelden de complexiteit zichtbaar worden en sluit er een implementatie-adviseur aan om handvatten te bieden bij implementatie.

Sprekers:

Kim Bergmans - Specialist Ouderengeneeskunde (Waalboog)
Monqiue Jozen - Verpleegkundig specialist (ZZG Zorggroep)
Sander Ranke - Implementatie-adviseur (UKON)

  

Tessa in de thuiszorg: ervaringen met sociale robotica (25-11-2021)

Op donderdag 25 november heeft Zorggroep Maas en Waal een webinar verzorgd over zorgrobot Tessa. Zij zijn bezig met de implementatie van 22 Tessa’s.

Het doel van de webinar was om andere organisaties kennis te laten maken met Tessa en onze route te delen, wat zijn de successen en waar kunnen we van leren?

Omdat dit de eerste webinar vanuit het UKON is was het even spannend hoe dit ontvangen werd. Uiteindelijk was er een goede opkomst en waren er deelnemer vanuit verschillende organisaties.

We hopen dat ons verhaal andere organisaties kan ondersteunen.