Verzorging + Mieke (duimen omhoog)
Actueel

Stem hier op het project dat volgens jou de UKON-aanmoedigingsprijs verdient!

UKON- Aanmoedigingsprijs 2021

Het is zover! Stem op het project van jouw keuze.

Speciaal voor de UKON-zorgorganisatie met het beste idee voor praktijkgericht onderzoek stelt het UKON dit jaar een aanmoedigingsprijs van €10.000,- beschikbaar. De vijf genomineerde projecten zijn inmiddels bekend, en er kan gestemd worden t/m 20 september!

Iedere genomineerde heeft een korte video gemaakt over het project dat zij graag zouden willen uitvoeren met het geld van de aanmoedigingsprijs.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

  • Biedt data over incontinentie en ontlastingspatronen aangrijpingspunten voor het omgaan met onbegrepen gedrag? van tanteLouise
  • Proeftuin: Van wie is de zorg? van De Zorggroep
  • Thuisleven Ondersteund van Zorgcentra de Betuwe
  • Meer autonomie door technologie (MAT) van Archipel Zorggroep
  • Interventie bij zorgmijding door gebrek aan ziekte-inzicht bij mensen met de ziekte van Huntington van MIJZO

Bekijk hieronder de filmpjes en stem op jouw favoriet! Er kan gestemd worden door betrokkenen van alle UKON-zorgorganisaties (medewerkers/vrijwilligers, cliënten en naasten van cliënten). 

En uiteraard geldt: maximaal 1 stem per persoon.

tanteLouise zet slim incontinentiemateriaal in om ‘natte bedden’ en onnodige verschoningsmomenten te voorkomen in het belang van de bewoner én medewerker. De data die we vanuit het slim incontinentiemateriaal hebben bracht collega's Esther en Monique op het idee om de relatie met onbegrepen gedrag te onderzoeken. Met succes! In het filmpje zie je wat we al gedaan hebben en heel graag verder willen onderzoeken.

Met het onderzoek ‘Proeftuin: Van wie is de zorg?!’ wil De Zorggroep een praktisch zorgpad ontwikkelen. Dit zorgpad omschrijft het proces ​van samenwerking tussen alle zorgprofessionals op basis van Positieve Gezondheid, opgezet en ontwikkeld vanuit het perspectief van de cliënt en zijn systeem.

Zorgcentra De Betuwe onderzoekt met Carante Groep en de Zorgcentrale.nl hoe het netwerk (zorg, welzijn, commerciële diensten, sociaal netwerk) rondom een oudere verbonden en ingezet kan worden. Dit zodat ouderen ook over 10 jaar ondersteuning kunnen krijgen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen.

Binnen het MAT-project van Archipel staat de bewoner centraal. Wij willen onderzoeken of de inzet van Smart Home technologieën de zelfredzaamheid, het gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van leven van onze bewoners vergroten. Daarnaast zijn wij benieuwd of de werkdruk op de zorgmedewerkers afneemt door inzet van Smart Home technologieën.


5 genomineerden: 

Wie is jouw favoriet?

Bij Mijzo vinden we eigen regie van de cliënt heel erg belangrijk, maar door gebrek aan ziekte-inzicht bij cliënten met de ziekte van Huntington botst dat weleens met het bieden van goede, verantwoorde zorg. Wij denken dat de LEAP-methode (Listen-Empathize-Agree-Partner) kan helpen om hiermee om te gaan en willen dit graag onderzoeken.