Actueel

Onderzoekers ontmoeten, actuele kennis over de ouderenzorg opdoen en jouw expertise delen, dat doe je tijdens de SANO Wetenschapsdag op 11 maart.

11-02-2021

SANO-Wetenschapsdag 2021

Tijdens de SANO-Wetenschapsdag worden de nieuwste wetenschappelijke resultaten gedeeld met onderzoekers en zorgmedewerkers die betrokken zijn bij de 6 academische netwerken. Ben jij werkzaam bij een van de UKON-organisaties, of ergens anders in het SANO-netwerk? En ben je geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek naar de ouderenzorg? Dan nodigen wij je van harte uit voor dit online evenement op:

11 maart 2021 (10.00 - 14.30 uur)

Wat kun je deze dag verwachten?

Er zijn dit jaar diverse plenaire sprekers, zoals Caro Verlaan van CZ Zorgkantoor over de inzet van technologie in de ouderenzorg, prof. dr. Paul Iske over het instituut voor briljante mislukkingen en prof. dr. Debby Gerritsen over welbevinden in de langdurige zorg.

Tijdens de deelsessies kun je jezelf verdiepen in de onderwerpen: Eigen regie, COVID-19, innovatieve zorg, zorgprofessionals, GRZ, implementatie, kwalitatief onderzoek en cliëntparticipatie in onderzoek, kwaliteit van leven, onderwijs en zorgconcepten. Onder andere Charlotte van Corven, Anke Persoon, Marleen Lovink en Raymond Koopmans verzorgen een sessie.

Wil je ook bij de SANO-Wetenschapsdag 2021 aanwezig zijn? Meld je dan hier aan.

Samen voor kwalitatieve ouderenzorg

In Nederland zijn er 6 academische netwerken ouderenzorg, waaronder UKON. Samen vormen zij de Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO). In deze netwerken staat wetenschappelijk onderzoek naar de zorg voor ouderen centraal, met als doel het verbeteren van de kwaliteit van de ouderenzorg in Nederland. Samen met ouderen, naasten en zorgmedewerkers wordt kennis ontwikkeld en vervolgens verspreid en geïmplementeerd in de zorgpraktijk.